Lagi seorang meningkat tua.

Bila si Wzulhilmi tegur, baru perasan blog ni dah jadi tempat meng-wish-kan birthday pulak. Bulan ni saja dah berapa banyak je entri pasal birthday, anniversary yang saya tulis. Lepas ni bolehlah I bukak rekues sape-sape yang nak I tulis pasal birthday ke anniversary. Boleh tinggalkan link dan information dalam formspring dan jangan lupa Kek Secret Recipi sekeping (sekeping cukup nak bagi sebiji kek pun boleh, I lagi suka!) . Apa korang ingat I mau tulis secara free? :P Kek tu I nak real ye, bukan gambar lepas tu post dekat blog! (oh demand sungguh!)

Ok enough pasal saya. Last week ialah besdey si kawan baik yang chomel. Besdey kawan baik harus diraikan maka malam besdey punyelah bersengkang mata mau buat satu entri spesial sampai terlupa mau wish! :P. Sayangnya tak berapa nak menjadi macam yang pernah buat dulu. Tulah lain kali buat jangan buat kerja last minit. Ni entri spesial kalau nak baca, tak mau pun takpe tak paksa. :) 


Maka  saya dan kawan baik lagi seorang Cik Kema dah planning nak bagi surprise. Dalam ni I selitlah Tips-tips menaymbut hari kelahiran BFF anda part 2. Part 1 baca kat sini. Seminggu sebelum hari kejadian dia dah bagi hint awal-awal yang besdey dia bakal menjelang. Saya ignore je dia punya hint. Haihh ingat I lupa lah tu. Haha dan akhirnya dia emo seminggu. Mianheee~ Semua planning agak kelam kabut sebab rakan kongsi gelap Cik Kema pulak pergi bercuti seminggu. Suspek utama pun pergi bercuti ke Langkawi. Kesian si Party Planner kena tinggal sorang-sorang. Segala hadiah, tempat maan, tempat temu janji berjaya di settlekan pada hari kejadian. Punyalah kelam kabut hari tu.

Hadiah untuk si comel.

Aww~~chak!

Punyalah gigih menulis kad ucapan dalam kereta. Boleh nampak tulisan tu berubah-ubah ikut had laju kereta. Waktu kereta laju, kerata slow atau kereta berhenti. Oh thank Cik Kema sebagai penaja pengangkutan pada hari itu. :P

Si saspek dan rakan kongsi gelap yang tinggalkan I pergi bercuti. Sampai hati. :(


Sesi bergambar bersama hadiah. Alahai apasal lah monyok je muka Cik Ayu ni. :P


Sorry Ayu takde kek pulak untuk awak hari tu. Anggap je lah ni kek ye. Tapi yang tak best birthday girl pulak yang belanja.

After that, pergi tengok wayang pulak. Cerita Karate Kid. Tak dapat pulak si Ayu nak tengok Lagenda Budak Setan. Hehehe! Ekceli saya dan Cik Kema tak berapa minat cerita melayu. Sebab hari kejadian kitorang yang pilih movie kan, tengok je lah cerita yang kitorang pilih. Birthday girl tak boleh marah. HAHAHAHA! KITORANG KAN KEJAM!! :D

Wonderpets! :P

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ramai pulak manusia-manusia popular yang lahir pada bulan Jun ni.
Ni lagi sorang yang bakal meningkat tua esok.


Selamat Hari Jadi Lee Min Ho
You Are My Eberiting. 

Silap-silap You Are My Everything lah.
Bila dia nyanyi Everything tu dia sebut Eberiting hahaha lawak-lawak

Lee Min Ho ni popular lepas berlakon BOF haritu sebagai Gu Jun Pyo. Aigooo~ asal nama watak mu sangat lawak ha? :P

p/s: Carilah sendiri tips-tips hari jadi tu. malas pulak nak asing-asingkan. :P



8 comments:

kema said...

haha~even i pegi bcuti..cuti i dpenuhi dgn meeting2 sbgi co-besday planner taw..teknologi canggih maaa..kte kne guna..haha~

Michiko Pieces said...

farhana..besday kite bln 9..hahaha

RyuJi said...

bddy saye 20/6 taun ni fathers day..tp tak jd ayah lagi ...blom ade rezeki..huahuahua

Irine Nadia MaRceLLo said...

kalo camtuh nak request jugaklah.

3 september yeww:P

hehe

nina said...

cantik lak hadiah tuk birthday girl tu..ekeke..

Fay Nana (Cik Fana) said...

kema: yelah2. :P

azah, ryuji, irene: kek secret recipi duluuu. :P

nina: thx!!

kema said...

hadiah tuh kema y pilih jgak..kalo x cik fana nk y kaler meeeerrrraaaaaah jer...merah mak ngah ...haha (hehe inteframe jap)

yati said...

fana n kema, tahniah kerana berjaya buat bday party tuk budak kecik sorg tu... XD