Cara-cara menyambut Hari Ulangtahun Kelahiran BFF anda.


1. Berpakat dengan seorang lagi BFF anda untuk mengadakan parti kecil-kecilan.
Paling best bila hampir 99.9% persiapan dilakkan oleh BFF anda yang seorang itu manakala anda hanya memberikan arahan sambil bergolek-golek di rumah. Kalau ada masa boleh tulis blog.. Ini merupakan salah satu langkah untuk menjadi Lady Boss yang berjaya. 


2. Merajuk bila dapat tahu tidak dapat menjadi orang pertama yang meng-wish beliau di FB.
Anda lebih tahu siapa orang pertama yang meng-wish beliau.


3.Mejadikan BFF yang diraikan sebagai driver pada hari kejadian.
Ini merupakan salah satu surprise yang tersenarai dalam perancangan anda. Ya, surprise itu adalah, si party planner tidak mempunyai lesen. Terkejut tak?? Terkejut tak?? -_-


4.Terlupa untuk bawa pen dan menulis kad ucapan Selamat Hari Jadi di depan beliau.
Sudah pasti beliau sangat terharu. Mungkin dia boleh join sekali menulis ucapan bersama-sama anda. Boleh merapatkan hubungan silaturahim tak gitu. Barulah BFF sejati! -_-


5.Merancang bersama rakan subahat untuk membaling tepung campur telur di depan beliau.
Tapi tidak jadi berbuat demikian kerana memikirkan ia adalah sangat membazir. Lagipun membazir itu kan amalai Syaitooon.


6. Berikan dia bunga dan kek. (Ini wajib tau!)
Dah tak tahu nak bagi apa jdi bagi bunga je lah ye. Unik gitu. lepas tu suruh dia duduk diam-diam dan paksa dia habiskan semua makanan yang kamu order.


7. Pergi shopping.
Bukan shopping untuk dirinya tapi diri sendiri. Boleh jadi exercise untuk mengurangkan kolestrol yang telah ditelan semasa jamuan. Lebih sadis bila anda menolak pilihan warna yang dicadangkan untuk anda. -_- Betambah sadis bila anda tak beli apa-apa pu. -______-

8. Bergambar.
Ini yang paling wajib. Mesti bergambar sebab nak masuk FB lepas tu tag semua kawan-kawan. HAHAHAHA! Gigam la katakannn. :D


*****

HAHAHAHAHA! Have a great birthday ye Cik Kema!! Jangan lupa birthday saya nanti. *eh?? tetiba lagi?*


8 comments:

asfz lily said...

suka dialog dalm gambar..
make ur story life..ahahha
^__________^

si bunga said...

amat suke..:)

tengs idea!!

Fay Nana said...

asfz lily: TQ!! tapi jenuh jugak nak buat sebab nak matching kan gambar dengan pernyataan. -___-

si bunga: cube try pade BFF anda. tengok sape yg terserprais.

hurulaini said...

salam cik fana....

waa....kagum la ngan u ni...rajin & kretip betul...i like your post...hohoho....

keep on posting....^_____^

Fay Nana (Cik Fana) said...

hurulaini: THX!! diorg ade banyak facial expression yg macam boleh taruk caption bukan-bukan je.

hehe. i really enjoy doing it pun. ^^,

Loyar Lawa said...

terbaek punye planning...cayalah

ainhamzah said...

gempak ar gambar!! :D

edda(",) said...

gambar hensemmmmmmmmm bangattttttt