Memories :')

masa mengemas rak buku yang berselerak dekat rumah haritu, terjumpa beberapa keping gambar lama masa sekolah dulu. saya sendiri tak ingat bila dan macam mana saya boleh dapat tu, dan macam mana boleh end up bersepah-sepah macam tu je. mungkin saya letak celah-celah buku lepastu terjatuh agaknya. 

when i see those picture, baru tersedar dah lama rupanya masa berlalu since i left my school days. tetiba rasa rindu dengan zaman sekolah. rindu dengan roti hotdog makcik kantin. rindu nak beli air peel fresh orange dekat koperasi, rindu nak stalk abang-abang senior masa waktu pagi dengan waktu balik, rindu waktu cuma kena buat kerja sekolah je, rindu kawan-kawan, rindu waktu dulu la! 

dan bila tengok balik, baru sedar. YA ALLAH NERD NYA AKU DULU! 


this picture was taken 9 years ago. masa tu saya baru 14 tahun. my age now? u can do the math. everyone look so innocent masa ni, termasukla saya. sekarang pun still sama masih innocent seperti 9 tahun lepas. haha! cuba la teka yang mana satu saya. ;) 9 years passes by, rasa macam sekejap je masa berlalu. i wonder hows everyone now? :)

masa ni juga ada kenangan yang tak dapat saya lupa. cikgu saya dekat dalam gambar tu selalu je konfius nama antara saya dengan 2 orang lagi kawan saya. Raihan, Farhan dan Farhana (me). Kadang-kadang dia nak panggil Raihan tapi tengok muka Farhan. Dia nak panggil Farhan terpanggil Raihan. Dia nak panggil Farhana tapi panggil Farhan. T_____T Ada masa dia panggil macam ni,

"Farhannnnn.......................na"

-..-"

dia terus gabung dua nama. haha. masa ni si Farhan dengan saya pun konfius. siapa dia nak panggil sebenarnya?

6 comments:

kema said...

haha~lama giloss 9thun suda kn...
yeah, kema pun ingat time tuh...lawak sungguh, kcian tcher blur2 gak dia pk yg mana 1 raihan, farhan n ko, farhana hahahaha~

WZ said...

barisan tengah 3 dari kanan. muahahaha, #matanetizen.

Ayu Iman said...

terbaik memory lama...

nourelcahaya said...

x sangka hobi kte sama..masa form 1 & 2 suka stalk senior2 pagi..terutama y pakai bj biru..haha

ayumiyoshida said...

the one yg no 3 dari kiri middle line. kan? haha. masa cepat je berjalan kan kan.

Kiheee said...

nampak jugak! hahahaha. xberubah langsung..