Shimeji.

Hey saya baru je tau kewujudan shimejji/desktop buddy ni tengah hari tadi. Probably orang lain dah lama dah ada shimejji comel ni berjalan-jalan dekat desktop diorang. Saya je yang baru perasan kewujudan teknologi canggih ni. Thanks to 'Izzati saya pun dah ada dah shimejji ni dekat desktop saya! Yippiee! 

Meh saya nak tunjuk sikit saya punya shimejji.


Yang anak panah merah tu lah shimejji. Memandangkan yours truly kamu ni peminat setia Encik Jaejoong, shimejji yang dia guna jugak haruslah Jaejoong. Kekeke. Actually ada banyak jenis lagi shimejji dekat luar sana. You just have to google je lah.

Ohh..for those yang baru nak try shimejji ni you can refer here.

Apa yang shimejji ni buat? Haha. Most of the time diorang akan berjalan-jalan dekat desktop. Sampai dekat hujung screen diorang mungkin akan start memanjat. Tapi yang paling annoying sekali diorang ni boleh duplicate. Baru tinggal laptop sekejap tengok dah penuh screen diorang kerjakan. Agak creepy jugak lah.

Ini baru sikit.


Hehe lepas saya tunjuk dekat kawan saya diorang pun terus jakun macam saya nak cuba shimejji ni jugak. Seronok tengok dia berjalan-jalan dekat screen. It keep my desktop alive. Yang lagi best kita boleh klik lepas tu drag shimejji ni campak dari mana-mana kita suka. I have try this. Seriously it is fun!  Lagi-lagi kalau tengah geram. 

*Bila main campak-campak icon Jaejoong ni rasa bersalah dekat dia. Tsskk. Oppa, mianhe*


6 comments:

WZulhilmi said...

I will try this LOL! *padahal tgh berlambak test, assignment menunggu*

Ryna Tri Asmara said...

eyh this is sooo cute ! :D nanti mau tengok² jugaaa. heee~ (.n__n)Y

Rina Rossoneri said...

hahaha kesian jaejoong

'Izzati said...

lol yeappp fay.. sy pon men campak je.. campak sana-sini bila dah penuh skrin.. ahhaha..

tapi kan GD punya shimejji mmmg cepat multiply gilak.. compared dengan junwoo couple.. ahahahha tapi sweetttt..

Raji berkata said...

wahhhhhh bestnyer
nak satu gak lah cmnih xD

ayumiyoshida said...

hahaha, saya guna jugak.
dan kim jae joong sangat annoying & creep jugak bila dah berekor-ekor crawling kat desktop saya. huhu