Kadang-kadang sedih, kadang-kadang gembira.

Hi semua orang! Its been a while since my last entry kan? Huh a while apanya. I know, sekarang tak boleh nak berblog macam dulu lagi. Actually I have a lot of stories to tell. Tapi semua tu masih dalam draft, tak terpublish lagi. Takpe lah, nanti bila datang angin rajin nye si Fay ni dia publish la. Oh sebelum apa-apa, saya nak cakap saengil chukka hamnida pada Encik leader Jung Yunho. oh tak lupa jugak saengil chukka hamnida pada Cik Wana yang birthday nya 3hb lepas. Kamu dengan Encik Yunho ni boleh sambut birthday sama-sama la. oh Encik Jaejoong punya birthday pun 4 feb lepas.  Masa 26hb januari haritu dah wish dekat dia through twitter. Tak taulah dia dapat baca ke tak. Kekeke we are so close but yet so far. Ecehceh ayat kemain lagi. banyak sangat baca novel la ni. Bertuah betul Encik Jaejoong ni sambut birthday dua kali. Dua kali dapat hadiah ye tak? Ohh happy birthday jugak pada sesiapa yang sambut birthday dalam bulan ni ye. :D

Hmm, kebelakangan ni banyak benda yang saya go through. Rasa-rasanya boleh isytihar bulan ni bulan paling bermasalah rasanya. Kalau takde fikiran yang waras mungkin agaknya dah lama pergi buat countdown 45 minit tu. Haih. But don't worry guys, saya masih lagi berpijak pada bumi yang nyata even-though almost half-insane je rasanya sekarang nih. Ececeh macam banyak je masalah kan? Bukan masalah la. It just a few bad news yang saya dapat and have to go through recently.

The problem is not sebab saya punya study. So far I have no problem coping with my study walaupun jadual kali ni pack gilerrr, ASSignment banyak gilerrr, subjek susah gilerrr, midterm next thursday tak baca apa-apa lagi kau gilerrr ke apa (?). -___-" Normal la life as a student kan? Kekeke. Remember on my last entry saya cerita yang saya dah habis practical for one month dekat PPUKM? Untuk semeseter ni saya ada dua kali praktikal, first for one month in between class and second masa cuti semester nanti. Ingatkan untuk praktikal yang kedua tu (LI singkatannya) nak buat dekat hospital yang dekat dengan rumah je. Boleh save budget ye tak. Ayah pun siap kata nak bagi guna kereta dengan duit belanja kalau tak cukup. Haha bertuah la punya anak. Tapi after that, lecturer kata ada prolem dengan KKM so nak tak nak every one of us kena buat LI dekat hospital universiti sama ada PPUM, PPUKM or HUSM. Dangg. Nak tak nak terpaksa pilih PPUKM sebab kebetulan memang letak dalam pilihan penempatan pun walaupun pilihan kedua je sebenarnya. Cehcehceh. Ingatkan bila kerja or in case sakit lagi baru pergi PPUKM lagi. 

Tu lah haritu masa tengah posting memang gatal-gatal la mulut kata nak LI kat PPUKM lagi. Memang hajat tercapai rupanya. Eh ini pun tak confirm lagi, silap-silap boleh tercampak dekat tempat lain. Tapi bak kata pepatah, 'BE CAREFUL OF WHAT YOU WISH FOR'. Walaupun dalam hati excited haritu tapi recent bad news yang saya dah expect pun sebenarnya tapi pura-pura tak nak tau tu yang mematahkan semangat sebenarnya. Sigh. Sebenarnya boleh je kalau nak pergi LI kat PPUKM, tapi nampaknya preparation mental dan fizikal (mental mostly) kena buat dari sekarang nampaknya. =.=

Baru-baru ni pula saya baru je dapat berita sedih. Nenek saya meninggal hari ahad haritu. Walaupun saya tak la berapa rapat sangat dia, tapi kehilnagan dia tu memang terasa. Dia memang dah lama sakit, jadi saya redha dengan pemergian dia. Semoga roh dia tenang di sana. Amin. Kemudian dapat la berita yang saya mention kat atas tadi, bertambah-tambah la emosi nya lagi and it happen during this time, time memang emosi saya konfem-konfem tak stabil. Sigh. T_T 

Hmm, haritu terdengar sms ringtone hp ayah saya. Dia pakai lagu Kenangan Terindah. Dah lama dah dia pakai tone ni sebenarnya. Tapi masa cuti haritu bila terdengar melekat la pulak dekat kepala. Actually this is my favorite song pun sebenarnya tapi dah lama dah tak dengar semenjak terjerumus dengan Kpop ni. Tapi sekarang bila terdengar lagu ni, I'm not able to hold back my emotion. After what happen and the news I got recently. Ottoke? Ahh but no one's life are easy, right?


Nampaknya sekarang what I have to do ialah face the reality, face the world. Sekarang ni rasa nak menjerit rasanya, tapi kalau menjerit sekarang konfem kena baling dengan senduk atau periuk agaknya. Tapi thanks pada Encik-encik Samsons ni sebab tolong jerit dekat part chorus tu. Semalam lagi emosi, tapi so far today I'm feeling better. Kena sibukkan diri baru tak terfikir sangat. Hari ni sibuk mengemas, tiba-tiba datang angin rajin. Ini kira perangai pelik si Fay bila dia susah hati, dia jadi rajin gila tak kira la mengemas ke, study ke, buat ASSignment ke, eh yang ni konfem la tipu. Lagi susah hati mana nak dia buat assignment tu padahal dateline dalam minggu depan je. Tsk. 


Bila yang tertulis untukku adalah yang terbaik untukmu
kan ku jadikan kau kenangan terindah dalam hidupku
namun takan mudah bagiku meninggalkan jejak hidupku 
yang telah terukir abadi sebagai kenangan yang terindah
*crying*

11 comments:

'Izzati H. said...

emosi fay skang ni.. huhuhu.. be strong la apopon.. ayat cliche tapi watodo kan? kekehkeh

nourelcahaya said...

very very touching

ayumiyoshida said...

innalillahiwainnailaihirojiun..
semoga arwah ditempatkan brsama roh org2 beriman. aminn.

hmm, problem? jgn sedih sgt ok. be strong n stay strong. jg kesihatan juga. :)

btw, kenangan terindah tu, sgt glamor time sy form 5. lol. lagu fav time nak berpisah. keke

Raji berkata said...

innalillah...
huhu mcm teruk jer o.O
harap2 kau dpt tempuhi semua mslh2 tuh
hahaha skema btol ayat =.=

kema said...

alfatihah utk arwah...
cian cik fana neh..namau tensen2 sedih2 eh.....

syufaa said...

takziah awakk..kite tau awak kuat..be strong girl! u can do it!! =D

asybedazzle said...

biasa la tu,
kadang2 kita kat atas
kadang2 kita kat bawah
tapi mcm mane pun,
yg kat bawah tu tak sentiasanye
akan berada di bawah, kan. :)

takziah.

Fay said...

thanks for the encouraging message. i'll try to be strong. hehe. :D

A.D.A.M. said...

Fay! Moga sume ok2. huhu

WZulhilmi said...

mcm mana ak leh terlepas entry nih??? Owh maybe time ak dok mogok x nak tulis entry kut.. = ="

Btw fay be strong..ko sama macam ak klu x de siapa2 nk luahkan lagu at the end dgr lagu sedih2. lepas tu merintih sorang2.. wakakah.. = ="

asybedazzle said...

everything will be fine, insyaAllah :)