She still fighting.

Hello, hello you all. Apa khabar semua? Lately, schedule macam full. Pagi-pagi dah pergi hospital, tapi mostly macam buang masa je. Takdelah buang masa sangat ada jugak lah belajar sikit-sikit. Tapi most of the time, macam tak tau nak buat apa. Mula-mula memang best, tapi lama-lama dah rasa tension pun ada. Tapi malas lah nak tulis panjang-panjang kat sini. Nanti ada yang kata asyik komplen je kan? Hehe.

Sekarang ni immuniti badan pun tak menentu. Sekejap demam, sekejap ok. Kena hujan sikit demam. Sejuk sikit demam. Penat sikit demam. Dulu-dulu takde la macam ni. Boleh dikira dengan jari berapa kali demam dalam setahun. Dah lama tak sakit kot.

Went to the clinic last Sunday. Dapat MC hari Isnin. Suka, suka! Sebab tak payah pergi taklimat hari Isnin. Dan mungkin boleh relax sikit sebab last week memang hectic gila. So far memang I feel better lepas dapat cukup rehat, cukup ubat. Tapi yesterday, I fall sick again. Serious, masa dalam lab tengah dengar briefing saya rasa macam nak pengsan. My body temprature rise again. Nak kata tak makan ubat makan. Siap bawak lagi pergi posting sebab takut miss dose. So , petang lepas habis posting pergi dekat Emergency PPUKM. Cuak jugak bila nurse cakap my heart rate sangat tinggi. Oh no. 

Nurse tiba-tiba sorong kerusi roda suruh kemudian sorong saya masuk dalam emergency room. omygucci, doktor dah keliling saya dah. Diorang pun pelik kenapa heart rate saya tinggi. Haishh. They take my blood and my urin for examination. Semalam kiranya saya almost kena tahan dekat ward lah. Luckily, the result turn out ok. Takde apa-apa. So boleh discharge. They said I'm allergic to antibiotic that I taken previously. Sigh.

So, the doctor prescribe me with another medicine. TAPI so far I don't see any changes. Still like that. My body still burning up. Orang kata cuaca panas, saya cakap sejukkk. Nampak sangat ada yang tak kena ni. Ohh saya MC lagi hari ni. Nampaknya saya glame lah lepas ni sebab selalu sangat ambik MC. Nasib baik je tak kena ganti untuk hari-hari MC tu kalau tak boleh pengsan gamaknya. 

Kalau esok lusa tak baik lagi nampaknya saya kena pergi hospital balik. Possibility untuk kena tahan wad tu macam tinggi je. Sigh. =.=

9 comments:

ayumiyoshida said...

hey kamu, teruk sangat ni,,,
jaga diri baik2 okay,,
sekarang musim cuaca tak menentu senang je nak dpt sakit,,
cepat2 sembuh ya,,

kema said...

fana....risau lak dgr ko sakit2 neh...jaga diri bek2 eyh...

uhh,xpnah merasa kne tahan wad..

WZulhilmi said...

bahaya tuh kalau alergik kat certain antibiotic. get well soon ok!

'Izzati H. said...

hope everything goes fine!

Umie Nadhirah said...

get well soon dear :)
umie pun skrg rasa mcm nak demam.td dah makan ubat..
Fay,anda diTAG..<--klo rajin buat ok???..mane tau dapat domain free:)

_fahakyu_ said...

sis fay ni senang fall sick ni.. take good care of your health :)

Ayu said...

fana ko masuk wad..??erm..jg kesihatan ko..risau aku tgk ko kt sane...huhu...

Raji berkata said...

kau kena banyakkan bersenam time tgh demam2 nih
hahahah xD

Raji berkata said...

lupa nk ckp get well soon~
inshaAllah