How can I not enjoying the weekend?

Thank god its weekend again. Nama je lah weekend tapi tak lah macam weekend sangat pun. Still masih ada kerja nak kena settle, and the worst part is dateline is tonight before 9pm. Sheesshh. Macam wartawan je lah  kan ada dateline, dateline padahal cuma nak hantar diagnosis je sebenarnya. Lucky saya tak ambik medic, kalau tak lagi worst agaknya. =.=

Bila dah busy dari Isnin sampai Jumaat from 8am to 5pm memang weekend terasa sangat sweeettt dari weekend-weekend lain bak kata kawan saya. Kalau dulu on friday night saya boleh stay up sampai pukul 3 pagi tengok movie, ber-twitter, ber-FB, study sikit-sikit tapi sekarang tak lagi. Pukul 10 je mata dah terasa berat sekarang so bye bye laptop, you are not the apple of my eye anymore and hello encik katil lets have a date together. Weekend lah rasa nak bangun lambatttt tak payah nak bangun seawal pukul 5.30 pagi sebab nak berebut bilik air (exaggerate) ceh ceh ceh padahal memang weekend jer selalu bangun lambat. haish.

Hahaha~ I know I'm complaining too much, nampak macam sangat manja di situ. kehkehkeh. Bukanlah. I just want to briefly describe what I'm going through now. Bukan senang nak senang, bukan susah nak susah. Thats what my mom said. Now I realize betapa susahnya bekerja. Masa study jugak paling best. So no more complaining study susah la itulah inilah. I'll make use of my precious time as student wisely. Hopefully tahun depan I can grad with flying colors, find a god job, beli rumah, beli kereta dan jugak carik calon suami (?) LOL!

Weekend ni lah masa paling best nak pergi hangout dengan kawan-kawan. Ahh..I really envy those yang selalu sangat hangout tu. Dah lama tak tengok moviee dekat wayang, dah lama tak shoppinggg, dah lama tak enjoyyy fast foooddd. Tapi takpelah selalu sangat hangout pun savings makin berkurangan. So takpe I'll stay home like a nerd. Baca buku, baca journal, baca blog, tidurrr. :D

 

Omyygooodd sangat suka lagu ni. Saya dah  repeat lagu ni dari malam tadi, entah berapa ratus kali pun tak tau lah.  Melodi nye sangat sangat sweet, and these two real did a good job! Diorang memang banyak improve especially Yunho. Kalau dulu masa masih ada Encik JYJ dulu agak susah nak dengar suara dia, sekarang tidak lagi. Saya baru tau yang lagu ni di compose oleh seseorang yang compose lagu "Hug" dulu, my all time favorite TVXQ song. No wonderr la. This song memang sangat beautiful, sangat harmony and I think this will end up as my favorite ballad songs. Hehe. :D


10 comments:

WZulhilmi said...

kalau amik medic mesti lagi dasayat kan. agaknya tido pun tak cukup.. aku tak gemar betul tgk cover tvxq ni. tau tau kenapa. hahaha eh 2vxq..

Raji berkata said...

hahahah xpe
nnti waktu dorg xde duit duduk rumah kau pula lah keluar ;P

huhu wktu study jgak yg best kan?
;P slamat ak tgh study lagi =.="

ps: hahaha kau tlg introducekan stu2 lagu album bru dorg eh ;P
ni kalau jdi theme song drama korea msti best owh

Fay said...

Wzulhilmi: hahaha maybe sebab tak cukup ahli? -___-" yg ni je aku dok play dari semalam. sebab lau ballad dia best. aku kan suka ballad.

raji: mana ada introduce satu-satu lagu. ni sebenarnya kebetulan memang terjatuhhh suka ahahahaha.

alinac lover said...

selamat beristirehat

ayumiyoshida said...

haha,, samala kita. weekend macam orang nerd. ke mmg nerd? entahla. haha

Ain Zulaikha said...

sebab tu lah orang kata, lebih baik kita belajar dari kerja.. susah kerja..

Umie Nadhirah said...

Enjoy ur weekend Fay :D.. Umie besok start class.

maCy said...

omg omg ;p

yati said...

wah... saya cari lagu nih... tak penah dgr lg.. tp org kate best.. nk dgr suare changmin...

Umie Nadhirah said...

anda di TAG :D