She really needs a break.

Minggu ni baru je minggu ke-2 posting tapi Ya Tuhan penatnya kemain lagi rasanya. Keluar pagi pukul 6.45 sebab takut terlepas bas sebab bas gerak pukul 7.15. Tapi motif sebenar keluar awal sebab takut tak dapat tempat duduk dalam bas sebenarnya. Bas pulak hanya ada TIGA. Yes, cuma TIGA dengan ramainya student nak pergi posting dekat HUKM sekali. Kalau ditakdirkan satu bas tak dapat gerak memang dah serupa sandwich telur la bas tu. Balik pulak pukul 5 pun still kena berlari-lari berebut bas. Dah serupa pe'el budak-budak sekolah dah. TAPI apakan daya, sebab tak nak berdiri dalam bas punya pasal. T___T. Perjalanan pergi dan balik setiap hari lebih kurang 30 minit, kalau jalan tak jem. kalau jalan jem, dengan berdiri, dengan penatnya dalam lab tak hilang, memang boleh pengsan tengah jalan.

Balik-balik je priority utama adalah katil ataupun makanan. Serius, semenjak start posting ni, semua orang dah macam dapat sindrom energy deficiency. I realize I become more lazier, suka tidur, semakin boros berbelanja untuk makanan sampai tak sedar duit makin habis, craving for foods A LOT dan sebagainya. By the end of this posting, i expected my weight will increase again. -___-.

Kalau dulu ada banyak masa untuk bersuka-ria (kalau takde pun adekan jugak) sekarang macam dah takde lagi. Workload is adding up! I might be the laziest person on earth, but for now I have to change. No more last minute work. Sebab kerja yang lama belum siap dah tambah kerja baru lagi. Busy nye macam dah jadi Pegawai Sains betul je, padahal tak ponnn.

Haishhh ter-emo pulak tiba-tiba malam ni. Eventho I complaint A LOT, tapi sebenarnya saya suka jugak posting kat sini. Sini ada banyakkkk staff dan doktor 'leng chai'. Hahaha. They are like a refreshment to me dan jugak sebagai sumber motivasi untuk saya rajin pergi posting walaupun flu tak baik-baik dari haritu lagi. =.=" Haha sabar je lah dengan perangai budak Fay sorang ni ye.

Oh ye, haritu kan kawan saya terpotong jarinya masa nak buat slide histopathology. Ngerinya bila tengok darah membuak-buak keluar. Terus terimbas balik memori injured terlanggar pasu bunga dulu. =.= Teruk jugak sampai kena mini stitches. kesian, kesian. lain kali hati-hati la dalam lab ye. nasib baik dekat kawasan hospital so dengan cepat boleh pergi mintak rawatan. keh keh keh. Dalam ngeri-ngeri tu sempat jugak kepala nakal ni berfikir, "Dah terpotong jari tu, apekata ambik dia punya serpihan daging tu buat slide histology. boleh present dekat lecturer nanti" Hahaha~

By the way, posting kali ni dekat unit histopathology macam tak berapa nak best, tak macam masa dekat unit mikrob dulu. Sebab MO dekat sini kerek gila. Dah la halau kitorang daripada bilik rehat lepastu dicampak ke bilik yang kecik lagi sempit untuk 21 orang. -______-" Tapi MLT semua baik-baik. kat sini yang best boleh masuk lambat lepastu balikkk awal gileeerrrr. Amboii kemain buat macam makmal sendiri. -.- Jangan tiba-tiba ada staff komplen sudah. =.=

p/s: ada group nak pergi zoo lebas habis posting. group kittorang pulak rancang nak pergi main ice-skating yeay yeay!! Excited kemain padahal tak reti mainn ponnn. *ni rancangan je tak tau la jadi ke tak*


10 comments:

WZulhilmi said...

Wow! bestnya leh g skating nanti! Leh lah ko jumpa cinta lama dulu2 tuh! wakakaka. Seriously klu nk g zoo kena guna byk enery. udah lah beso. ni larat ke kwn ko nk pergi.

Aku pun mcm byk kerja sem ni. matik!!

Fay said...

kahkahkah. oit oit. kalau ko nak tau cinta lama aku dulu tu separuh je tau yang betul. LOL! pandai-pandai la ko ukur sendiri tang mana yang betul tu. :P

nourelcahaya said...

kite serupa..xsabar tunggu weekends..tiap2 countdown bilalah nak cukup 4 bulan..waaaaaaaaa!! penat giler g praktikal..

Fay said...

wuwuwuwu. ni bukan praktikal betul ni, sekadar posting biasa je. end og this sem ada lagi untuk kita. waaa~ pengsan!

ayumiyoshida said...

ohh, mmg sangat busy la kamu, da mcm senior final year saya,,

anyway, ganbatte!

Raji berkata said...

huhu ak xphm sgt istilah2 doktor nih
hak2 ;P

asal smpai terpotong jari?
kt lab tu wat apa?
ada kne potong2 ke eh

zoo lebas kt mner owh?

buDAK keCIK said...

owh. biomedik rupanya...

teringin gak nk keje dlm lab.
mesti penatkan?

kita org lab 4x seminggu pn dh mengeluh. sbb sntiasa kna brlari nk msk kelas plk after lab.
adeyh.

tp syiok jgk wat experiment. hee

buDAK keCIK said...

owh. biomedik rupanya...

teringin gak nk keje dlm lab.
mesti penatkan?

kita org lab 4x seminggu pn dh mengeluh. sbb sntiasa kna brlari nk msk kelas plk after lab.
adeyh.

tp syiok jgk wat experiment. hee

buDAK keCIK said...

owh. biomedik rupanya...

teringin gak nk keje dlm lab.
mesti penatkan?

kita org lab 4x seminggu pn dh mengeluh. sbb sntiasa kna brlari nk msk kelas plk after lab.
adeyh.

tp syiok jgk wat experiment. hee

Fay said...

ayumiyoshida: final year busy thesis je. 3rd year yg teruk dia punya busy.

raji: ada potong2 la kat lab tu. tu yg sampai terpotong jari nyeeee. err typo kat situ la. lepas bukan lebas. tsk

budak kecik: yes kerja dalam lab sumpah penat. teringin? are u sure? =.=