Sekarang ni si DIA sangat lah busy

talking about life, YES saya sekarang boleh dikatakan sangat lah busy. dah macam menteri pulak rasanya. Dengan meeting situ, meeting sini, program situ, program sini. Fuh. memang serupa menteri *tarik nafas*

Sebenarnya ada macam-macam nak cerita, macam-macam nak update tapi kekangan masa itu yang membantut kan niat. Tambahan pulak internet pun lembab gilaaa~ Mungkin tak hairan kalau takde update update dari saya sebab masa tu mungkin saya sedang bersengkang mata menghadap assignment, ataupun bergolek atas katil sebab kepenatan. =_=" Tapi itu semua keMUNGKINan je sebab si Fay ni bukannya boleh percaya sangat tengah minggu exam pun dia boleh lagi update blog. Terapi menghilangkan stress kononnya. Iyelahh Fay iyelahh. Padahal kau tak boleh berpisah dengan internet sebenarnya.


On the 1st week of lecture je saya dah dapat senarai assignment. Banyaknya kemain jangan cakaplah. Mula-mula sikit je, lama-lama dah serupa bukit. Lama-lama simpan nanti tak terbuat. -_-" Pfft~ Entah bila nak sedar pun tak taulah budak Fay ni. Hey awak tu dah 3rd year dah nak masuk final year dah, bila la nak jadi matured, nak jadi wise sikit. Ingat sikit ibu ayah yang banyak menabur duit nak hantar awak dekat uni ni. -_-". Baiklah, baiklah.


Sebab saya ni jenis yang suka tunggu last minute baru nak buat semua kerja. Sebab last-last minute la lagi banyak idea datang, lagi semangat nak buat. Kalau buat awal-awal selalu lebihnya termangu depan laptop carik idea, last-last bukak blog, bukak facebook segala. Akhirnya kerja pun entah ke mana. Benda ni cuma applicable pada Fay je ye. Mana yang buat jenis buat assignment awal tu  jangan lah cuba-cuba ikut perangai tak senonoh Fay ni nanti bila kerja tak jadi saya pulak yang disalahkan sebab bawak ajaran sesat. -_-.


Semalam dalam kelas toksikologi, lecture saya cakap semua benda adalah toksik. Yang berbeza cuma pada dos nya saje. So to my beloved lecturere, STOP GIVING US ASSIGNMENT! ITS TOO MANY DAH TOKSIK DAH NI! hehehe~ habis la kalau lecturer saya ni baca. memang pengsan dia. Suruh jawab exam semua fakta lupa. Tapi kemain bijak lagi dia bila mencipta auta. -_-"


Ohh ye next week saya dah start posting dekat hospital yeay yeay! Eh maca suka je ye dia ni. Actually kitorang ni adalah 1st batch yang akan pergi posting klinikal. Selama 4 minggu ni lah duduk terperuk dalam lab yang terpencil, buat ujian itu ini, mengahadap sampel sebenar yang terdiri dari DARAH, NANAH, MUNTAH, FESES etc etc. Semua yang menjijikkan. eww. Tapi sebab dah biasa jumpa dah tak jijik dah. Small matter je kot. *emoticon hidung tinggi*


TAPI memandangkan dah kena menghadap sampel sebenar ofkos la risiko lagi tinggi. Who knows bakteria apa, parasit apa, virus apa yang ada dalam sampel tu kan? O_O" Mungkin nanti saya kena ambik darah, ambik sampel pesakit. MUNGKIN lah kan. Ada ke yang sanggup darahnya di ambik oleh saya? Hehehe.


p/s: esok busyy nak uruskan program kursus kahwinnnn~ Percaya ke tak? ke tak percaya? :D saya cuma uruskan je tak ikut pun program tu. tak syok la pergi sekarang. nak kahwin nanti baru pergi dengan bakal hubby woot woot. baru senang nak aplikasikan ilmu tuuu. hahahaha

6 comments:

syufaa said...

hahaha..sabar je la cik fay..saye pon kene sedarkan diri saye..dah 3rd year..huhu..mau sambung degree pon tatau kat mane..kat uni cik fay la boleyy? hihi..

Fay said...

boleyyyy. datang la. u are always welcome. :D

A.D.A.M. said...

hahahaa. suka pesanan kat lecturer tu. ;p

Fay said...

yg tu sape x suka. :D

WZulhilmi said...

betul! britney pun kata semua benda pun toxic!. - -"

haaa lepas ni boleh lah ko ambik sampel urine patient...... @-@

Fay said...

mmg aku ambik la. bende tu aku dah biasa dah pegang dah tak heran dah. *wahh berlagak di situ*