JYJ Worldwide Concert In Seoul l Sungkyunkwan Scandal

So last 27&28 November were JYJ Worldwide Concert In Seoul. Timeline dekat twitter masa tu memang penuh je dengan #JYJinSeoul. I do check my twitter that day. Hari-hari kot. But, I cannot log in too long now sebab dekat rumah kan, takkan nak menghadap laptop 24/7. Tambah pulak adik pun sibuk nak guna sama laptop. Tsk.

Seronoknya kalau dapat pergi konsert tu. Sama-sama dengan other Cassies. Last JYJ showcase dekat Malaysia pun tak dapat pergi sebab masa tu tengah exam. Tambah pulak laptop asyik keluar masuk wad. Mana nak cekau duitnya nak beli tiket tu? But they promise they will comeback to Malaysia next year. NEXT YEAR okeyy. Excited, excited. Eh? Tak boleh excited sangat. Next year dah start internship. So kalau diorang jadi datang pun tak sure lagi boleh pergi ke tak. hmpfft. (Kalau ada yang ingat, dulu pernah planning nak pergi Kim Hyung Joon-SS501 punya fanmeeting sekali batal okey. dah tempah tiket masa tu)

So here are some picture during the concert. Taking from various official TVXQ/DBSK/JYJ site.


Everyone were touch dengan tweet Jaejoong haritu. He even ask fans to wear proper clothes since its cold there. Ahh he's such a nice guy. That's Jaejoong after all. The sweet, nice, lovely, handsome, young guy. Nobody can resist him. But..but...but that outfit? 

T_T
 Check out the bus!
Tak dapat bergambar dengan orangnye bas pun jadi lah. -_-

Jaejoong-Still In Love. Suka dengan lagu ni. Jae is always the best. Bagi je la lagu apa-apa kat dia. Dia memang boleh bawak punya. That's why he is the lead vocal of DBSK. Oh by the way, I'm speechless bila tengok performance dia malam tu.

 

 Oh jae. Since when u become this....sexy? -_- And the dancer. I think kalau takde dancer tu lagi baik. LOL!


JYJ-Empty. Oh I.D.S (ideal scenery) tu one of the new song yang diorang perform masa konsert tu. Ada lagi lagu baru , pierrot, fallen leaves, drunken truth (yoochun solo), nine, mission make it. My favorit is Fallen Leaves.

 

I can see Jae try to held his tear here. Lagu ni agak sedih sikit. Too me. :'( Tapi memang saya peminat lagu-lagu sedih pun. Hmm, lagu ni macam sesuai jadi lagu OST.  I can't wait for the studio version to come out.
같은하늘아래서 under the same sky
같은꿈을꾸는 we dream of the same dream
빛의 별들의 향연 the brightness of the star’s lights’
그 축제에 내 몸을 실어 this occassion captivated me
언젠가 다시 부를 노래 a song that will be sang someday
그날이 찾아오겠지 that day will come for sure
사랑한다 말할게 i will say I love you
온몸을 다해서 with all my heart-felt feelings
옛순간의 떨림을 the fear of the past
영원히간직할게 i will cherish it eternally
Now the concert finally over. The boys now currently in half month holiday. Haih. They should get at least a month holiday. Looking at how hard they work. -__- 

*****

Hmm, sekarang ni tengah cuti selain daripada makan, tidur dan makan balik, aktiviti yang paling berfaedah dilakukan adela tengok drama. Nak keluar terasa malas, lagipun kalau asyik keluar je pun tak elok jugak. Tak elok bagi pandangan mata jiran-jiran serta tak elok bagi poket. So duduk rumah diam-diam, layankan je lah cerita-cerita Korea kat tv tu.

Sekarang ni memang tengah LOL-ing habis-habisan tengok drama Sungkyunkwan Scandal. One of the best drama of the year la bagi saya. Actually, I'm not really a fan of historical drama. Selain dari Iljimae, rasanya tak banyak historical drama yang saya tengok.


Actually, tak habis tengok lagi pun drama ni. kalau tengok streaming dah lama habis dah. Blame the broadband yang kapasiti rendah tu. Sekarang ni menunggu tayangan kat KBS World je. Plot drama ni something yang kita dah biasa tengok dalam drama-drama sebelum ni. About a girl who pretend to be a boy to enter a school. kat sana dia jumpa dengan a group of guys who she’ll have a misunderstanding at first but in the end they’ll all end up as friends. Oh boleh baca review tentang drama ni kat sini. She made an interesting review! :D

OST dalam drama ni pun best. Selain dari Chadjatta (Found You)-JYJ, insert OST macam Too Love-Junsu dengan For You It's Separation, Too Me Its Waiting-Jaejoong pun sangat best. Nampak sangat bias, tau. Tapi sape boleh deny kehebatan vokal diorang ni. For me, lagu For You It's Separation, Too Me It's Waiting nyanyian Jaejoong tu antra ost paling best. Okey bias lagi. Tapi takpe. Enjoy ape tengok drama yang dah best, ditambah pulak OST dia best. Buat kau tertunggu-tunggu nak dengar OST nye waktu drama tengah airing. Bak kata ayumiyoshida "Kau dapat dua. Satu, enjoy the drama. Dua, enjoy the music."

 

Jae's For You It's Separation, Too me It's Waiting. He's always the best. Dia dapat deliver lagu ni dengan baik despite the weather yang sejuk dengan dah nyanyi banyak lagu. Certain hgh note tu dia tak berapa nak sampai. Tapi ok lah. At least he is the best. Pada saya lah.
By the way, dalam drama ni saya paling suka dengan the playboy Gu Yong Ha. Nakal gitu. Kalau tengok memang tak habis-habis la LOL-ing dengan perangai dia. Oh satu perkara yang best dengan drama ni kan, semua karakter nya are likeable. Semua karakter ada rahsia tersendiri, tapi tak menjengkelkan. Err mungkin kecuali untuk watak adik Ha In Soo kot. 



p/s: Oh rasanya saya dah tertekan nak tunggu lama sangat tayangan kat KBSW. hmm, mungkin nak beli je DVD dia. boleh tengok puas-puas. nak download macam ambik masa je. lagipun broadband kapasiti tak banyak kot banyk download benda lain.

picture: JYJ-credit as tagged, shared by: dbsknight.
Sungkyungkwan scandal: credit as tagged.

10 comments:

A.D.A.M. said...

JYJ!! :D I love them. But i miss DBSK so much. :(

rossoneri said...

nasib baik kamu xg masa jyj ada kat m'sia arituh,dgr byk cerita kureng pasal dorang nye management.. bdk2 yg amek tiket vip,mmg malang ler.. huhu..kita xminat sgt cite sungkyunkwan nih,sbb watak yoochun kureng loh,yong ha tu lagi menyerlah drp watak utama..kita tgk separuh je

Fay said...

@A.D.A.M: ohh rindu diorg jugak. :'(

@rossoneri:mcm2 cerita jugak. kecoh sikit. btw, ade yg kate management jyj yg teruk . -_-

ayumiyoshida said...

gomawo~ :D

skks. ahh~ miss my Jalgeum quartet. A perfect man who only know how to talk about principles, rules and ideals. curiosity is his middle name-full of foxy schemes playboy. a hot tempered yet caring man who will sway his fists first before speak. and a person who will do anything to live a decent life. ahh, who can resist all these 4 boys (girl?)? rasa refresh and alive masa tengok. seronokkan kalau kita enjoy apa yang kita tengok? :)

Saya pun suka fallen leaves. yep,setuju. JYJ dah but sesuatu yang great dan deserve untuk dapat holiday yang lebih sikit. haha

Fay said...

ayumiyoshida; Yup. seronok gila. ahh~ i miss them tu. diorg ni memang the perfect F4 utk zaman tu. XD

Izzie said...

Fay, come and meet me. I have the full episodes of it. Hehehe.

Fay, I love Joongki dengan Jaeshin.. Micky sangat bosan la dalam citer tu sbb dia skema.. Jongki best sbb playboy pastu Jaeshin plak sangat caring.. heheheh *fangirl mode*

Fakhrur Razi berkata said...

woahh minat gle kan korea? ;P

fashion dorg smart..
mcm superman pun ad baju Jae tu =.=

_fahakyu_ said...

ye ye bus tu mmg best la nak naik pun rase bangge je hahaha

♥KellY Eun♥ said...

sy ta sempat lgi nak tgk cite neyh,,sblm balik cuti sem ta sempat nak copy ngn kwn,,tpaksa tnggu sem depan lagi,,,uuu,,ta sabar,,kengkawan laki kat kolej syok gila tgk cite sungkyunkwan scdl u,,jeless

Fay said...

@izzie:waaa~ nak nak nak!

@fakhrur razi: ye minat. baju jae tu...no comment -_-

@fahakyu: bas tu kalau la ade kat malaysia kan best?

@kelly: waaa~ kamu dapat copy ke???