Hujan salji di negara orang, hujan lebat di negara sendiri.

Hmm, sekarang ni beberapa tempat di dunia tengah dihujani salji. Tengok status dengan gambar kawan-kawan kat facebook sumpah jeles. I'm a big fan of snow anyway. Tapi kalau dah banyak-banyak sangat salji pun tak best juga. Kalau dah ribut salji tu boleh sampai membunuh, seronok ke tu? -_-" Lagipun lepas salji turun jalan jadi licin. Eksiden banyak boleh jadi, especially untuk orang cuai macam saya ni. So how?

Oh by the way, its raining season now kan? Dua, tiga hari lepas hujan turun non-stop. Kadang-kadang lebatnya bukan calang-calang, kadang-kadang cuma sepoi-sepoi bahasa indonesia je. Since its cold and wet outside, most of the time memang duduk dalam rumah je la. There is nothing to do, so technically tiada perkembangan dalam hidup melainkan perkembangan berat badan -_-". And no social life jugak. All I have now is social network. Pfft!

I'm a lazy bums anyway. 

Ohh its Sunday today..with lotss of sun. Pfft. Hari ni panasnye bukan main lagi. Bukan setakat cuaca panas, hati pun panas juga. Ish susah lah kau ni kan asyik komplen je kerjanya. Eh bukan macam tu lah. Saya memang tak suka cuaca panas pun sebab bila panas cepat dapat sakit kepala. Migrain kot. Gulp? O_O"

Bila bercakap pasal salji, masa kecik-kecik dulu selalu bayangkan kalau ada salji mesti ada santa, krismas, pokok krismas dengan hadiah. Bila tanya dengan ibu kenapa dekat Malaysia takde salji. Dia jawab sebab Malaysia tak sambut Krismas. Bila dah besar-besar sikit dah belajar Geografi baru tau sebenarnya negara Australia sambut krismas masa musim panas. Pfft. Budak-budak memang senang kena tipu.


11 comments:

WZulhilmi said...

Ya ke?? aku pun tak tau australia smbu Xmas masa summer LOL! Btw ko ni suka salji mesti pasal KDrama ni. LOL!

Fay said...

la kau x tau ke? haha oh belog aku dah jadi informatif sikit la ni?

eh mane ade aku suke salji sebab KDrama. memang naturally aku suke lah. x suke cuaca panas nih.

ayumiyoshida said...

saya pun suka salji. sebab putih cantik macam kapas. haha.

dan tak suka panas juga. sakit kepala.

Fay said...

eh same lah kite. :)

rossoneri said...

xsuka sejuk sangat, even dah pakai baju tebal, stoking tebal,tapi still jari boleh beku..itu baru kat genting..huuuu mmg xley hidup ler kalau musim salji.kalau salji tu xsejuk xpe..

A.D.A.M. said...

I love snow! ;D weee~ But, autumn is awesome too!

Atheera said...

kalau nak merasa salji, pergila ke bt. cerakah. ceh, nak promote jap. belum pergi lg ni.

Fay said...

rossoneri: saya memang cepat panas. berdarah panas la katakan. so memang tak tahan pada cuaca panas. -_- sebab tu suka sejuk

A.D.A.M: jom main salji! XD

Atheera: Bukit cerakah ye? haha okey..will go entah bila la tu. -_-

intansyazana said...

bukankah ari sabtu tu ujan giler lebat? smpai kl and johor!

Fay said...

intansyazana: sabtu tu jer. ahad dah panas balik -_-

Fakhrur Razi berkata said...

hahahaha
tau xpe
masa ak kecik2 dlu pun sama jer
bse lah negara xde salji mne nk tau =.=
ak igt salji hanya akan turun lepas krismas je XD