Orang yang berjiwa besar memiliki dua hati; satu hati menangis dan yang satu lagi bersabar

Terus terang nak cakap, memang susah betul nak jaga hati orang. Penat pun ye jugak. Sebab selalunya yang selalu menjaga tu lah last-last yang paling banyak makan hati. Eh? it remind me satu lagu Indonesia dulu Yovie&Nuno-Menjaga Hati kalau tak silap. Correct me if I'm wrong. Maklumlah, orang macam saya ni dah lama tak dengar lagu normal yang orang melayu dengar. Hari-hari ulang Kpop, Jpop je sampai dah rasa  bahasa diorang macam bahasa ibunda sendiri dah.

Oh balik pasal hati tadi. Sebab selalu sangat menjaga hati orang, sampai hati sendiri tak terjaga, atau lebih tepat lagi takde orang nak jaga sampai dah terasa diri ni macam takde hati pulak. Takde perasaan. Kosong kot. Sampai apa yang orang buat pun dah tak terkesan dah. Sampai dah malas nak ambil tahu hal sekeliling.

Mungkin sebab tu orang selalu kata saya ni macam orang tak berperasaan. Insensitive Nak senyum pun susah. To tell the truth, saya dah penat nak menjaga-jaga hati ni. Because I will end up hurting myself.  I can't bear with the pain anymoreYou might see me as a strong girl, but actually inside, I'm more fragile than what you see. 

Manusia mana yang takkan diuji kan? 

Dan sape-sape yang terbaca entri ni kan tak payah la sibuk-sibuk nak terasa ingat entri ni tuju dekat dia ke apa. Tak payah nak emo. Padahal sebenarnya kau langsung tak pernah terlintas kat dalam fikiran pun. Apatah lagi dalam blog. HARHARHAR. 

p/s: Sorry agak emo malam ni. Kesan pembawaan exam kot? HARHARHAR. Dan tajuk entri ni dikopipes dari my lecturer punya status fb. Cool kan?


7 comments:

nourelcahaya said...

sgt cool!

Fay Nana (Cik Fana) said...

@nourelcahaya kan kan?

Ann said...

macam pernah dalam situasi tu .. haha .. some ppl say im heartless but actually ... tuhan aja yang tahu .. and one more ternampak gmbar oppa ku di situ ... hee ..

Fay Nana (Cik Fana) said...

@Ann rasanya semua orang memang selalu dalam situasi ni kan?

Hime said...

"Maklumlah, orang macam saya ni dah lama tak dengar lagu normal yang orang melayu dengar. Hari-hari ulang Kpop, Jpop je sampai dah rasa bahasa diorang macam bahasa ibunda sendiri dah."

LOL sama la cm saya..awak normal okay :p

Fay Nana (Cik Fana) said...

Hahaha kita normal, but in different way. kekeke

WZulhilmi said...

owh!! aku pun dh berabad x dgr lagu melayu.. hari2 english dgn Kpop aje.. - -"

Mmg susah nk jag hati org.. so buat keras aje lah.. ~Sigh~