Not another bloody story


So today is the OSPE for Hematology. Mungkin sebab tekanan sebab paper teori semalam tak dapat jawab dengan sesungguhnya, instead of pergi tengok balik all the blood picture, diagnosis and clinical significance of the disease semalam, akhirnya I end up pergi tengok vidieo "JYJ Thanksgiving Live In Dome". Bila nak review balik blood picture tu of course kena bukak balik all the theory notes kan, lepas tu nanti akan terjumpa la jawapan kepada soalan exam tadi yang semestinya jawapan yang saya buat tu SALAH! Tskk... -_- So daripada beri tekanan kepada diri sendiri tengok all the wrong answer, lebih baik tengok JYJ kan kan? 

Tapi, kadang-kadang kalau dah study macam orang gila pun, kalau ditakdirkan hari exam tu tak ingat apa-apa nak buat macam mana kan? At least usaha tu ada, yang lain-lain tu kita bertawakal padaNya la. (nasihat kepada diri sendiri supaya jangan down).

Jadi, masa OSPE hari ni saya dapat seat no 8, so I will start with soalan no 8. Woahh. Angka bertuah ni. Waktu lecturer tak nampak I take a look dekat soalan tu. Woahh woahh, I know the answer! Tapi untuk soalan tu je lah. Untuk soalan-soalan lain memang kena bergantung pada pandangan lecturer la macam mana dia nak menilai. Nasib baik soalan diagnosis banyak membantu. Lecturer dengan PPSP yang lalu lalang berkerut-kerut muka tengok kenapa saya jawab cepat sangat dekat each station. (padahal sebenarnya tak tau jawab apa)

Tak kisah la apa nak jadi pun. Janji paper OSPE tadi dah lepas. One more paper Biostastic will be on 1st November. Banyak gap kan? Tapi as I said before, banyak gap pun macam lah cukup masa nak study kalau laptop depan mata.

Sebab OSPE tadi habis awal gila so balik dari exam tadi memang terus tidur tak ingat dunia. (balas dendam kononnya) Tersedar bila dah petang, even lunch pun terlepas. Tapi bila bukak Facebook je (to get latest info pasal class je not more than that, i love twitter more these day and u guys might know why if u read my previous post) turn out that I have one more EXTRA PAPER on 10th November. *pengsan*. Demmit demmit grr. 

Ok lah sekarang nak rehat sekejap (walaupun dah tidur hampir 5 jam masih tak cukup lagi). Malam ni baru akan samung study balik sambil menunggu in case Jaejoong update twitter dia. Ehehehehe.


2 comments:

WZulhilmi said...

ko dh final exam ke?? cepatnya start!!

Fay Nana (Cik Fana) said...

dah. cepat kan? tapi aku lambat gila habis exam ni. grrr