Guess who's back?




Sungguh lama gila tak update belog. Apa kahabar u'olls! Rindu I tak? Rindu I tak?
Eh? Sungguh over tuan belog ni, perasan sungguh. Ingat femes sangat ke sampai nak rindu-rindu dia? *Okey fine*

Baiklah mana yang tertanya-tanya tu, where I have been kenapa tak update-update belog dengan cerita-cerita mengarut dari ni meh sini I kasi summarize what happen to me. I nak menaip panjang-panjang I ada test esok. Rasa bersalah la pulak pada lecturer nanti kan, menaip entri panjang-panjang boleh, menghadap lecture note sekejap je tak mau. Ini pun baru I berjaya mengelakkan dari Facebook. Eh, apa lagi I mengarut ni?

Sebenarnya laptop I rosak. BUAT KALI KEDUA OKEY! *pengsan* Dan ditengah-tengah kebizian pula tu. Cuba bayangkan perasaan I macam mana waktu tu. Makan tak kenyang, tidur tak lena, mandi tak basah memikirkan kesayangan buat hal. Dan kalau setakat rosak sikit je tak pe, tapi ini sekali skrin dengan windows rosak. *pengsan* 
Tapi nasib baik I ada kawan-kawan yang membantu di kala di dalam kebuntuan. Sayang kamu. HUGGSS!


Dan minggu lepas tu I tak berapa sihat kena gastric attack. Dah lama tak kena sebenarnya. Kalau ada pun cuma mild attack je lepas makan dia okey balik. Tapi ini lepas makan, dah baring-baring tidur sekali dia tak baik-baik jugak. Sungguh sakitnya memang sampai tak boleh berdiri rasanya, dengan rasa pening nak muntahnya. -_- Bayangkan hampir seminggu lah jugak menderita, walaupun dah dapat ubat tapi take time lah jugak nak pulih kan.

Tapi memang salah sendiri jugak lah kan, siapa suruh skip meals, bila perut lapar terus bantai makanan pedas ambik lah. Your body loves you, tapi you sendiri yang tak sayang badan you siapa suruh? 

So sekarang ni kena selalu makan. Kalau perut kosong je mulalah dia berdondang sayang. Tak mau tak mau. I tak mau sakit perut lagi! 

Oh ya, esok I ada test Teknik Parasitologi dan Entomologi tapi I macam dah terlupa teknik-tekniknya pulak. *pengsan*



p/s: Oh ya, pada sesiapa yang kena attack tu digalakkan minum air suam banyak-banyak ye. Minum susu pun okey jugak, but to me, plain water is better sebab air boleh cairkan asid dalam perut. Pesanan kesihatn ini dibawa khas dari tuan belog. :D

3 comments:

nurul_cahaya said...

good luck utk test & semoga cepat sembuh

WZulhilmi said...

Aku pun kena gastrik+angin.. rasa nak mati... Aku paham perasaan ko.. sao marilah kita katakna tidak pada perut kosong!!.. btw gudluck for test!! :D

♥KellY Eun♥ said...

omo,,,,saya rindu awakkkkk!!!~~~~