Ohh days. rawr.

Hi blog!
Bila dah lama tak bukak blog sendiri rasa macam dah tak tau nak tulis apa kat sini. Baru menaip sikit dah tekan backspace. Menaip je backpase. Omg? -_-

Busy? Agak lah. Life agak hectic few weeks back. As usual being busy with lab stuff, field work dengan lawatan. Habis je kerja-kerja lab kena cepat-cepat siapkan report pula yang sangat banyak! Phew. Penat. Balik rumah je, priority utama adalah katil. Penat sangat sampai rasa tak lalu nak makan, walaupun masa dekat lab memang dah skip lunch, even breakfast pun skip. That's why dapat gastric attack. Even kalau bukak laptop pun masa dah diperuntukkan nak buat report. So babai social network.

Since selalu sangat skip meals, kalau makan pun main bantai je apa yang ada dah tak ikut gizi seimbang dah rasanya macam dah kekurangan vitamin dah. Badan rasa cepat letih, rasa nak tidur je, rasa malas berganda-ganda omg ni yang perlu dielak time-time macam ni. But no worries, now I'm ok bila dah kena leter dengan penasihat peribadi, now I'm eating more foods, more chocolates hahaha after 2kgs lost I expect akan naik 4kgs by the end of this semester. Omg! More chubby cheeks nooo!


I have been whining a lot. Phew. Life ain't easy right? 

Starting today, my final exam dah start. Hari ni sebenarnya test je, tapi since penilaian diambil kira untuk markah final, maka kira exam lah jugak kan. Berdasarkan cara menjawab hari ni, rasa macam okey boleh ke jadi pegawai perubatan ni? -_-


Semenjak-menjak busy ni kan, masa memang dah kurang diperuntukkan untuk social network (facebook especially). Rasa macam semak je wall tu bila tengok plus seeing all the whinning, all the emo-ing  oh sungguh  la menyemakkan minda sekali. Kadang-kadang yang stress tu orang lain bila status dia kita turut stress sekali. So i decided not to active dekat facebook tu. Harhar. Plus bila difikir-fikir balik masa untuk facebook ada masa untuk FACE-the-BOOK takde lah pulak haih. Eh? Macam dah matang sikit lah pemikiran. 

Ok lah since, its midnight now, everybody in my house already sleep, left only me and one of my housemate je berjaga. Sekarang perlu study hematology. Banyak nak kena catch up since I'm not doing very well for my midterm. Biasalah, i'm the laziest person on earth kan, pergi kelas lambat, balik kelas paling awal dalam lecture hall tidur je kerjanya. Haha. I will try to study and focus more and less sleep, more eating!
HWAITING!!!!

p/s: and for those who taking exam next week good luck! All the best! Gambatte ne.




3 comments:

ken said...

all the best :)

WZulhilmi said...

gud luck!! aku setiap minggu ada test.. haissh~~~

Fay Nana (Cik Fana) said...

@ken: thanKYU

@wzulhilmi: dah nasib kan. haha goodluck to you too!