Haters/Antis. Serius mereka ni sangat annoying tapi diorang ni kelakar juga sebenarnya.

Sebab diorang ni nampak macam bodoh. Especially bila diorang heboh dekat satu dunia. Dekat facebook lah terutamanya. Aku tengok berlambak-lambak je anti fanpage itulah inilah. Selalunya yang jadi mangsa ni artist. HARHARHAR. Kesian artist tu weihh diorang takde buat salah apa-apapun dekat korang, malahan diorang tak kenal pun korang sape yang kau nak anti-anti bagai ni kenapa? They are just normal people like us yang ada kelemahan. Memang lah kadang-kadang artis ni ada sikit gedik dan perangai sangat annoying, tapi selagi dia tak ganggu kehidupan kita biarkan je lah dia dengan dunia dia.

Tapi yang paling kelakar lagi, bukan setakat anti fanpage je ada, siap buat official blog lagi kot nak menunjukkan betapa lah kebenciannya terhadap artis tu. LOL! Seriously, if u hate them kenapa sampai nak buat official blog. Sempat lagi kau pergi stalking diorang, carik news pasal terbaru pasal diorang, siap tau lagi diorang pergi mana, pakai baju apa, bergambar dengan siapa etc etc. Ke kau sebenarnya minat jugak dekat artis tu tapi malu je nak mengaku? Bukan setakat dekat blog je, dekat Youtube Channel pun nak bash artis tu kadang-kadang fans pun kena bash jugak. Aku malas nak layan benda-benda macam ni. Sakit hati ada jugak lagi-lagi bila biased sendiri kene kutuk, tapi kekadang kelakar jugak tengok antis-antis ni memperbodohkan diri sendiri. Atau lebih tepat lagi nak cari populariti murahan. LOL!! 


Dan macam yang aku cakap tadi, bukan setakat artis je antis ni benci, siap peminat sekali pun diorang benci jugak. WTH? We just normal people yang ada interest masing-masing. -___-ll *haritu terjumpa page yang sangat annoying dekat Facebook. fuhh macam-macam ada betul facebook ni* But, do I care. HAHAHA! Did I use your parents hard earned money? XD

Memang bukan mudah nak puaskan hati semua orang. Takkan lah sebab kau tak suka dengan certain artist atau apa-apa je lah kan kau harap semua orang akan ikut kata-kata kau. Please, be matured lah. Kadang-kadang nak ketawa aku tengok golongan-goloangan macam ni dok bash sana, bash sini. HARHARHAR aku duduk depan laptop gelak-gelak je lah. Seriously your stupidness really makes my day. Ecehh.

Secara kesimpulannya, aku rasa antis/haters ni adalah mereka-mereka yang emo. LOL!

random: haters/antis adalah sangat biasa dalam kpop scene. hampir 5 tahun bergelumang dalam arena kpop memang saya dah biasa dengan kerenah diorang ni. to tell the truth, pernah jugaklah i being an antis dulu. dulu lah zaman tak matured lagi. sekarang ni dah neutral okeyyy. dah bertaubat dah. Dan benda ni bukan setakat wujud dekat kpop je dekat malaysia pun ada dah.

random lagi: benda ni bukan je hanya untuk artis okey. untuk normal people pun. Bukan ke kita selalu dengar orang kata, "Eyyy tak sukalah dia tu, menyampah lah dengan dia ni..." huhuhu....


7 comments:

nadia-ady said...

hahaha seriusly anti2 ni mmg kelakar lah. Tak minat tp sanggup stalk tahu macam2. Orang kalau anti, lagi tak nak amik tahu adalah.hhaha

WZulhilmi said...

betul2!! lepa stu snaggup pulak tinggalkan komen negative lagi menyampah dekat certain artist tu.. rasa nk lempang pun ada baca. Hilang mood gembira terus.. Anti is just a loser.. klu aku anti certain artist tu aku diam2 sudah. Klu dh tak tahan sgt baru cerita kat kwn2.. hahaha..tapi x de lah sampai extreme gila nk buat blog semua.. - -"

Wan Gerrard said...

Hmm bagi Gerrard la, biasa la semua orang ada sifat dengki.
Gerrard memang anti gossip yang murahan ni =P

Atheera said...

antis/haters = emo/tak puas hati dengan kejayaan org lain
pelik btul smpi snggup buat blog

xXrucciXx said...

mmg kelakar pun, kalau tak suke tu normal la..ni anti siap panggil org tu b***h la, w***e la, s**t la.. mcm2 la.. dorang ni xtau dosa ke apa.. apa la yg org tu buat kat dia smpai camtu sekali... psycho kot, HAHAHAAH..

org mcm ni mentaliti dia xleh nak diubah..

gambar macros tu sgtlah xleh blah..lol

syufaa said...

sy dapat virus baru.
sy suke SUPER JUNIOR :)
statement yeeeeeee :P

Kiheee said...

LOL Yeahhh kalau dah bergelumang dengan kpop you can see almost every day mesti ada haters/.. cis.. and we can see the power of them bila mai kes jaebum dulu.. sampai skarang saya musykil mcm mana diorang bleh power sangat sampai buat jaebum keluar 2pm.. hishhhh geram!

but honestly saya pun jadi butthurt fans jugak bila saya baca something wrong pasal my fav idol kat certain places.. and i detest this one fc yang mmg ska cari weakness SJ.. but at some point this band ni one of my fav group kut but their fanclub ni suka kasi saya sakit hati.. haishh..

but haters ni patut kasi dengar je lagu 2pm-dont stop cant stop.. hahah part we're not going down biaq kasi tahu skit.. hehe

oh yeahh selamat hari raya!