Miss me?

Hi all! 

Okey how long I have been leaving this blog? Almost two weeks! Pheww~ Ini semua disebabkan my laptop tetiba je buat hal in the middle of critical time. So takdapat mau update, since lepas je dapat balik laptop I have to rush nak siapkan assignment. After that I'm busy with clinical work at Pesta Konvokesyen UKM and. of course lab. So, does anyone of U going to Pesta Konvo UKM? Tengok kawan-kawan and senior grad, buat rasa nak grad jugak. Tsk tsk. I have two more years to go so enjoy je lah masa menjadi student ni. Teeheee...

Back to the main story, what exactly happen to my laptop? Suspected virus infection. Cess, kenapakah Kapersky tak dapat detect awal-awal virus tu? -_-ll Lucky belum ada file yang sempat kena makan. kalau tak mungkin menangis tak ingat lah sebab banyak gila gambar, lagu, video yang simpan dalam laptop ni. If hilang susah nak cari balik since almost all the video yang download dari Youtube dah kena remove due to copyright issue. Of course la video yang berkaitan dengan TVXQ, SS501 etc. >.

BUT!!!!! The most annoying part is, bila laptop dah kena format of course la banyak program hilang kan. Nak-nak yang kita install sendiri. Thats okey sebab I still can find the installer dekat internet. Yang buat sakit hatinya, most of the software/program yang dia install are the old version. HELLOOOO!!! Before format, I dah make sure all the software/program are latest. Kenapakah kau tak update dengan dunia semasa? The problem bila guna old version ni, most of my gadget especially MP3 dah tak boleh nak connect with my laptop. ASDFGHJK *&^%$# Does u know how important my MP3 is? Oh god memang tak boleh nak stop cursing la lepas ni sabar-sabar. Sekarang kan puasa.

Maybe everything happen ada hikmahnya kan. Walaupun my laptop dah tak kembali dalam keadaan asal (ok dia dah pulih sebenarnya), I'm glad that now, my lappy dah tak selalu hang, the speed quite okey, and the best part is the speed of internet pun laju! Teehee. Thanks lah abang CC yang handsome itu for fixing my laptop. Siap pesan suruh datang lagi nak upgrade RAM pulak. Upgrade RAM kena upgrade RM sekali kan? :D I have to think twice before sending back my lappy there sebab I heard few negative comments form my friend pasal servis dia. Tapi bukan korang jugak ke yang suggest untuk hantar kat situ. Haishh korang suggest hantar kat situ sebab tukang baik pulih nye handsome kan? Tak pasal-pasal saya pun terpengaruh juga.

p/s: There is misunderstanding dekat previous post. Seems like u guys think CC fakulti tu yang ada tukang baik pulih yang handsome. No actually. The handsome guy actually kerja kat CC lain, dekat dengan my apartment. Dekat fakulti tu orang lain, which is the best tapi ambik masa lama nak siapkan baik pulih. -_- So terpaksa hantar dekat CC yang ada handsome guy tu sebab nak dapat laptop cepat. (boleh caye ke ni?)

7 comments:

WZulhilmi said...

welcome back!! ni mesti mp3 sony ni yang tak boleh detect.. hahaha...

Fay Nana (Cik Fana) said...

of course la!!! menangis aku kau tau x.......-____-

nas said...

hahahha...upgrade RAM....sekali kne upgrade RM da....
hhahahahahahah......ensem cm muke korea ker?? ehhee

Fay Nana (Cik Fana) said...

of course muka malaysia. muka korea cume boleh dapat kat korea je. teehee! :P

syufaa said...

huhuhu, sabau ye cik nana. =_=!

Fay Nana (Cik Fana) said...

dah habis sabar. kekeke now i'm okey syufaa don't worry

kema said...

hiii akhirnyaa...lame gak tunggu ble ko nk wt post bru...