Diari Ramadhan Nana

4.30 pagi
 Jam loceng dah bunyi. Handphone dah menyanyi-nyanyi lagu LOVE YA dah. Toleh kiri, toleh kanan. Hisyy syoknya dua-dua roomate ni tidur. Eh? Macam awal lagi tidur kejap lah. 5 MINIT JERRR......

6.00 pagi
Eh? Pukul berapa ni? ALAMAK! Dah pukul 6! Dah terlepas sahur dah. Toleh kiri, toleh kanan balik. Haishh masih nyenyak diorang ni tidur rupanya. Haihh patutnya tadi handphone tu klik "Snooze" ni terus "Off" alarm pulak. Dah terlepas sahur nak buat macam mana, sambung tidur balik lah.


6.30 pagi
"Nana bangun dah subuh dah". Aigoo~ susah betul nak bukak mata. Kalau tak cukup 6 jam tidur memang macam gini lah gamaknya. Roomate lagi satu pulak bangun-bangun je terus tanya "Eh? Korang tak bangun sahur ke?" LOL! kalau dah 6.30 mana nak bangun sahurnya. Bangun subuh lah. Memandangkan kelas pukul 10 kita study dulu. Haihh air mineral atas meja ni memang menduga betul. Dahlah malam tadi sebelum tidur tak makan apa-apa.

Apa 120yen? Orang puasa lah!

11.00 pagi
Haih panas lah pulak hari ni. Dah lah kelas SPSS kena bawak laptop. kena jalan kaki nak pergi fakulti. Memang lah menduga betul. Okey perut pun buat hal. Tolonglah jangan gastrik pulak tetiba ye. Kelas SPSS pun memang mencabar jugak. Terus hypoclycemic. -___-ll (hyperbola lah kau ni) Nasib baik dapat line (sebab bawak broadband). Sambil menyelam kita minum air sirap, sambil berSPSS kita berFB. 

12.00 tengah hari
Balik bilik kejap tidur. Nak jimat penggunaan tenaga.

2.00 petang
Masa ke kelas balik semula. Haih ada pulak macam-macam hal yang timbul. Personal issues actually. Sabar je lah ye. Susah betul bila nak handle orang yang  pentingkan diri ni. Selfish betul. You "sell-fish" at the market lah. I tak suka makan ikan. Okey balik nanti kena pergi daftar HE pulak. Whatdahell?
 Kamehameha.

5.30 petang
Okay someone already cross my line. No its okay, I'm not mad at you....LOL! Just kidding, I wanna throw a chair at your face. *evil smirk*
 Perghh boleh tahan jugak kan kalau saya dah emo. Kan dah kata jangan main-main dengan saya. Tambah pulak dengan saya tak cukup tidur 6 jam dengan tak sahur paginya. Hmphh...tapi bila fikir balik macam budak-budak tak matured je. *haha macam mana bila saya emo?*

7.30 petang
Berbuka dekat fakulti. Best sebab dapat jimat duit. Bertambah best sebab dapat kuih free. Oh double best sebab adik buddy bagi kad raya dengan kuih batik. WOW! Dah berapa lama ye tak dapat kad raya?
Okey takde gambar kad. Bunga pun jadi lah kan?

9.00 malam
Baru balik majlis berbuka. Tolong-tolong diorang kemas-kemas kejap. Dapat bakar kalori sikit. Takkan la datang nak makan je ye tak? Hmphhh......apa yang penting KERJASAMA! *wonderpet wonderpet* 
 motif 120 yen? tatau tatau

10.00 malam
Buku kata pergi katil kata mari. Haihh. Baiklah kita tidur awal ye malam ni. esok-esok lah study. *Damn lagi 5 hari nak mid-semester. Omaigod!! Mintak-mintak mimpi soalan exam*

Sekian,
Pelajar yang suka makan free dan suka tidur
Nana @ Fay

p/s: Ini diari semalam. Jangan risau hari ni berjaya bangun pagi sahur sebab dah cukup 6 jam tidur. Maka hari ni dijamin mood saya baik. :D
Baiklah saya kena sambung study ni. Wish me luck okeyy! :D
 
XOXO

9 comments:

Ann said...

Good luck and all the best (;
fay @ nana hwaiting !

nadia-ady said...

i just realize. Banyak gambar JM!!! hahaha 9 out of 12 (eceh sempat lagi kira ;P)

Fay Nana (Cik Fana) said...

Ann: Thankss!

Nadia: ecehhh kira jangan tak kira. ehh gambar kyu takde. :P

Athra said...

jgn emo-emo. happy skit nak raya ni. heee

alinac lover said...

hehehe..ske tido ek..zzzzzz~

WZulhilmi said...

start kul 2 sampai 5 setengah mmg susah betul nk faham.. mcm ada something happened kat situ.. tapi tak cerita lebih details.. haha.. gud luck fay for test btw test aku dh abis!! yeay!!

Fay Nana (Cik Fana) said...

tyra: dah x emo dah. heee~

alinac: yup2! hahaha!

wzulhilmi: memang ada something happen. memang sengaja x cerita detail. its enough u know my emotion time tuh. :D

xXrucciXx said...

amboii.. byknye gambar die, kekekeke.. terimejin jap dia sebut 120yen tu dlm bhs jepun..hyaku ni jyuu-en dgn gedik..LOL

sekkkssshhiii nya kaki dia... wakakakak

entri kali ni dah mcm diary ramadhan fay nana plak.. kekekek

Fay Nana (Cik Fana) said...

ini memang diarai ramadhan kita lah rucci. *diselangi dgn gambar JungMin* ekkekekeke~~