Salah sangka.

Semalam saya ke kelas memandu.Sangat malas dan sangat tiada hati sebenarnya sebab dalam kelas sebelum ni kena marah. Haihh. Yelah orang tak pernah bawak kereta. Dah lah nerves tetiba disergahnya mana tak kecut. Terbukti saya ni "Dalam hati ada taman" rupanya.

Btw, kelas semalam taklah seteruk yang di sangka. Hehe. Drama je lebih lah. Cikgu tu ok. :D Sekarang dah dapat lesen L. So dah boleh memandu tapi kena ade driver sebelah. Haha! Daddy (bukan sugar daddy) nak pinjam kereta boleh? Ceh ceh macam dah expert bebenor drive nak pinjam-pinjam kereta. 

Masa tunngu turn nak latihan semalam, adalah berkenalan dengan sorang akak ni. Turn out to be my neighbour. Tapi dia duduk jalan lain. Betapa anti-social nya saya ni sampai jiran sendiri pun tak kenal kan. Inilah masyarakat Malaysia sekarang. Adik-adik sila jangan jadi macam saya ok.

Kakak jiran: Akak kenal mak awak ni.
Saya: Iye?
Kakak Jiran: Awak ni anaknya yang bongsu kan?
Saya: Tak, saya anaknya yang sulung lah.

Adik saya, my only adik yang saya ada umrnya baru 16 tahun.  Dan kami berbeza sebanyak 6 tahun. U can do the calculation about my true age people. Farah, kan along dah cakap along memang awet muda. Ayu dan Kema, aku dah cakap aku memang muda kan? Tak sangka saya masih kelihatan seperti saya ketika 16 tahun. :D

Atau sebenarnya tak matang?


24 comments:

Syira ITIK KEJ♥M said...

hehehe best best :D

cueb bagitau adik yg umo 16 tahun tengok dia jeles tak hehehe

cikgu isza said...

ada 4 makna sebenarnya...
:)

Fay Nana (Cik Fana) said...

syira: haha! best sangat!

cikgu isza: ye? haha ape la 4 makne tu ye?

kema said...

haha~ bkn kamo jer y awet muda..kema pon same la...even sedara mare y jrg jumpe ingt kema y bongsu...and 1 more thing kema rase kte neh ade sikit x matang la..kah3...

Yorke Kun said...

aku rs adik ko yg mature..hahaha

Fay Nana (Cik Fana) said...

kema: I KNOWW! kite ni memang soulmate lah. apsal sume bende same je. ekekeke~

Yorke Kun: ye dia agak mature sikit. (dari segi rupe). sebenarnya die pun 2x5 gak dengan akaknye.

TiKa LEh said...

sukelah tu org kata dia awek muda..hehehe

Farid MOFASAD said...

gua baca entri lu 2 kali baru gua paham entri lu.. hahahaha


ang nie cuba la hitamkan sket kulit 2...



waka waka eh eh!!

>>__________<<

Fay Nana (Cik Fana) said...

tika: ofkos. awak x suke ye?

farid: bermakna saya ade talent utk buat entri berbelit?

hitamkan kulit???? -_-

Cik Nad said...

driving klas klu kne marah mmg a bit tension..

jarak 6 thun? pergh jauh tu..

Fay Nana (Cik Fana) said...

cik nad: tau takpe. yup 6 tahun. jauh kann?

WZulhilmi said...

adakah entry ni pasal kelas memandu atau pasal awet muda??? Hahahahaha..

Berbangga lah dengan kemudaan anda sekarang sebelum terlambat.. =P

Kihee 기희-imnida said...

Izzi kakak sulung tapi kan smua adik taller than me.. maka bila keluar orang akan tanya tingkatan bpa ni? TT

btw, sama umur kita rupanya!! sep sep.. wehheee

well tahun kita ni agak2 nya smua awet muda kut? :P

Fay Nana (Cik Fana) said...

wzulhilmi: k agak2 yg mane?

kihee: yup kita same umur! XDD agaknye kot. hehe! eh adik saye pun dh nak hampir same tinggi dgn kite. -_-

cracked bunny said...

awet mudaaa!!

Fay Nana (Cik Fana) said...

sya: awak pun awet muda gak. i want to know ur secret...plsss.... XD

nas said...

lesen kete eh...
aku dulu teringin nak amek..
tapi rse cm susah gak...
lagi2 xde mase..
hahaha..
lesen moto pon pernah fail..
inikan nak amek lesen keta..

ceh..perasan mude!
ahahaha
taw xper...adik aku yg kedua ade org ckp aku nie adik kpd dye...ehehe

Fay Nana (Cik Fana) said...

bermaksud awak pun same jugak. haha. eh kenapa adik2 kita ni sgt matured?

yati said...

hahaha... suka fana yer...
kalu btul thun 88 awet muda, nape aku yg mude 5thun dr abg aku dikatakan akak dier??????!!!!!

kenwooi said...

happy to look young? =)

Athra said...

gudluck untuk memandu nnti. :)

tqah.y said...

jarak tqah ngan adik bongsu 10 tahun.jauhkan? ;)

Ayu said...

mudenya sgt...

nas said...

xtau ar nana....naseb kot ehehehe