*Pengsan-mode*


Beberapa hari lepas ibu call. Kalau tak dia yang call saya yang akan call. Oh sangat rindu rumah. Semester ni sama je macam semester yang lepas-lepas. Tetap ada kelas koko hari sabtu. Benci. Ingat dah lepas sekolah dah takde dah subjek koko ni. Masuk U pun ada jugak. Dah lah buat hari sabtu. Habislah cuti tinggal hari Ahad je. memang takde masa nak bersosial langsung. Nak balik rumah pun payah.

By the way, itu bukan ceritanya. Kita di mana tadi? Okey ibu call. Sangat happy je suara dia.

"Along, nak tau tak, seluar jeans Along yang kat rumah tu ibu dah boleh pakai."

WHAT?!


*pengsan*


Okey sungguh terkejut tau. Kalau dulu-dulu kan sangat cuak bila memikirkan ibu suka spotcheck handphone. Hari-hari kene delete mesej, nama budak-budak lelaki dalam phone semua tukar nama perempuan. Itu dulu lah, zaman budak-budak hingusan. Sekarang bertambah cuak bila memikirkan ibu pun buat spotcheck almari baju. Bertambah-tambah cuak bila seluar jeans sendiri pun ibu dah boleh pakai. (_ _")

Lepas ni harus tulis nama pada seluar macam yang bebudak asrama selalu buat tu. Mana tau ibu tersilap seluar pulak ye. Mungkin lepas ni patut letak sign no entry pada almari baju jugak.



Ini keluarga saya. Itu ibu saya yang dah boleh share seluar dengan saya. Selalu kita share baju dengan adik/kakak. Ini terbalik pulak -_-"


Oh saya terlupa pulak ada ASSigment yang due hari Isnin ni pukul 8 pagi.



*pengsan*



I need CPR now.



9 comments:

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

hahaa..comel pulak rasanya..ngehe..sy pun selalu share baju dengan mamy sy..sebab mamy sy lagi kecil dr saya..hehe..wahh...sy pown buat benda yg sama dulu..tukar nama dak laki p pompuan..haha..rindu saat2 muda remaja..ngehehe

WZulhilmi said...

hahaha.. Siap call lagi bg tau dh boleh pakai seluar jeans.. bagus2..

Lepas ni apa pulak emak ko nk try.. hahaha :)

Fay Nana (Cik Fana) said...

kelly: comel? ekceli ade makne tersirat tu. dulu my mom agak berisi, dia langsung x blh pakai jeans saye. now die dah boleh pakai ape maknenye?

wzulhilmi: tibe2 die call kate ade org nak minang aku. boleh pengsan lagi aku.

sayang said...

keluarga bahgia aaa (seperti lagu nasyid)

Mardhiah said...

woh!
seyes ke dl mak check hp n skang check almari baju?

mak sy tak bt gitu pun..even nk kuar pun mak tak tny byk n bg je kuar ngn sape n bile2..

hohoo~
papepun,bersyukurla ade mak y protective n ambik tau psl cik fana :)

Fay Nana (Cik Fana) said...

sayang: haa suke lagu tu..

mardhiah: dulu die cek la hp, i state in my entry kan? cek almari sebab die nk cari baju2 yg dah x pakai nak gi jual/bg sesiapa je. haha mostly baju kat rumah tu yg dh x pakai. ihikk. :D

yes she a bit protective. but i like having protective mom! :D

si pendek dan moody said...

hahaha memang takboleh blah tau ur mother.. sporting ape.. lepas ni kalau tukar2 baju ngan dia, mintak lah cekelat, "ibuu..nak baju baru.. baju haritu ibu pakai dh rosak".

hagagaga nak kene penampo -.-''

Fay Nana (Cik Fana) said...

bagus jugak cadangan anda tu ye! :D

nas said...

wahhh..sedondon..
ijau jerk...
boleh pakai bju tue tyme raye nie..
hehhehehe