Gigih

Life agak hectic for the past few days. Walaupun kelas tak banyak tapi penat nye ya Tuhan tak tau lah nak cakap macam mana. Dengan notes berlambak-lambak. Haihh. With four subject, each one of it carry 4 credit hour cukup lah buat saya sesak nafas. Dahlah 1 subjek Diagnosis Integratif (fully lab subject) pun carry 4 credit hour, belum lagi subjek lain yang ada makmal jugak. Memang lah muka ni jadi muka makmal je. Menghadap spesimen yang sangatlah hazardous. Bayanglah kalau dapat spesimen yang ada HIV. Seram tak seram kau rasa?

Hiperbola sungguh padahal mana ada dapat spesimen yang gila bahaya macam tu time masih student?

Busy jangan cakaplah. Dengan kerja lapangan, lawatan, eksperimen yang makan masa, projek, attachment. Oh oh I cannot imagine macam mana nak buat Final Year Project next year.  DEMN.Sekarang pun perlu kurangkan masa online sebab once saya dah online buku dengan notes cuma di jeling-jeling je. Maaflah saya tak dapat nak lawat blog-blog sana sini macam masa dekat rumah dulu. Tapi walaumacam mana pun I'll make sure this blog will be updated tapi tak boleh sekerap dulu. -_-

Oh, another thing on the 2nd day saya masuk makmal, Prof yang mengajar tu accident depan fakulti. Due to careless driver. Sudah lah reverse sangat laju, and I think dia tak tengok cermin pandang belakang pun. Lucky Prof takde apa-apa, sebab dia dah sangat tua. Dah sebaya atuk-atuk kita dah. Gigih betul dia walaupun baru je eksiden pagi, petang pulak masih sangup lagi datang ke makmal semata-mata nak mengajar student dia. Oh Prof. Jasamu di kenang.

Tapi teengoklah kegigihan student dia belajar dalam kelas pulak.


Maaf Prof saya tak dengar apa yang Prof explain kat depan. (_ _"). Oh saya sepatutnya berada dalam kelas Diagnosis Integratif modul Bakteriologi. How come macam rasa termasuk kelas melukis anime pulak?


8 comments:

ken said...

haha. cute doodles =)

Fay Nana (Cik Fana) said...

ken: thx!! :D

fnd said...

haha..melukis boleh menghilangkan mengantuk..iye dak?hha

Untuk mereka yang sudah menonton Eclipse sahaja

WZulhilmi said...

Baca tajuk pun mcm skema gile.. hahaha..


Cantik lah lukisan org Fay tuh.. mcm mana buat muka org tu bulat gila?? guna jangka lukis ke?? hahaha

Fay Nana (Cik Fana) said...

fnd: hahatau takpe.

wzulhilmi: aku kan skema tajuk mesti mau skema jer. hehe!

aku gune protactor. dahsyat x?

Syira ITIK KEJ♥M said...

wahhhhh fay! u mmg ada bakat melukis laa :D ;D

Fay Nana (Cik Fana) said...

syira: takde lah. haha. kalau tgk lukisan yg betul2 punye mesti awak terkejut gile. :P

Ryna Tri Asmara said...

doodles tu perkara wajib dalam kelas yang mengantukkan, dear ;) hehehehe~ nice doodles, btw :D