Victory, Victory.........dandandandan

I know, i know sekarang tengah musim bola. Sekarang kan tengah demam World Cup. Team mana yang korang support? Tepuk dada tanya selera okeyyy! Saya bukan kaki bola, bukan peminat bola.  Hohoho ultimate kaki bangku in the unverse! There are reason behind that. 

Masa sekolah dulu saya tak cukup tinggi, so ramai orang taknak ambil saya masuk team diorang nak main bola jaring, bola baling semua. Cess diskriminasi kan. Dan satu lagi waktu tengah berjalan-jalan dekat padang, tiba-tiba sebiji bola datang straight dekat muka. BAMMM! Demit sakitnye. Sudahlah pakai spec waktu tu. Kalau pecah masuk mata tak ke dah Kasim Selamat dah sekarang ni. Seorang senior datang mintak maaf, tak sengaja katanya. Demit, hensemnye. Terus dimaafkan. Oh ye, saya memang takde bakat dalam sukan, kalau lumba lari mesti yang paling last. Kawan-kawan even cikgu pun selalu tertwakan. Bukan nak bagi semangat. Terus jatuh self confidence. Terus dari haritu saya say no no to the sport. 

Walaupun tak suka bola, tapi World Cup tetap tengok tau. Heh minat bola cuma empat tahun sekali. kesian kesian. -_-" Saya start tengok World Cup tahun 2002. That time semua kawan-kawan cerita pasal bola je. Pergi sekolah, balik sekolah bola. Nak taknak kena jugak lah tengok nanti jadi kera sumbang pulak. Tak sangka lepas tengok terus jatuh cinta pula. Favorite team masa tu adalah Germany. Sebab ada Ballack yang terer tu. Plus goalkeeper dia si Kahn tu pun dahsyat gak. England masa tu team favorite budak-budak perempuan. Ofkos la sebab Beckham dengan Owen kan. Ingat lagi waktu time England kalah dulu, kawan-kawan perempuan sampai menangis-nangis. Oh watdahel lah kau menanis masa England kalah macam mati laki? -_-" World Cup je, world cup je..empat tahun kemudian boleh cuba lagi. Oh sayang Germany kalah waktu Final sebab si terer Ballack tak boleh main. Tinggal Kahn sorang-sorang je apekes? Dahlah Brazil ada 3R. 

Tapi masa Germany jadi tuan rumah tahun 2006 saya tak tengok. Sebab masa tu busy nak exam. Plus geng-geng kaki bola semua dah pergi Matriks tinggal saya sorang-sorang je. Gen-geng baru tak minat bola. -___-  Tapi sayang Germany tak menang. Tempat ketiga je. Oklah ye dari takde tempat langsung. Tahun ni cuba lagi okey. GO GERMANY!!


Lepas tengok MV ni terus mahu sokong KOREA untuk World Cup. Dulu pun memang sokong jugak Korea dan Jepun sekali tapi tak lah sehebat Germany. Mungkinkah saya akan melupakan GERMANY untuk FIFA kali ni?


Tapi saya terfikir, bukankah World Cup adalah medan di mana 22 orang lelaki kacak berkumpul di atas padang? :P

Random: Kagum bila tengok iklan pemain-pemain bola Malaysia yang lama. Kalaulah pemain Malaysia sekarang sehebat diorang. Ahhhh dalam mimpi je kottt.

9 comments:

syufaa said...

ai pon xske sgt bola..sbb mcm xde kaitan je ngn idup ai..hahaha! :P

WZulhilmi said...

Sempat jugak tunjuk video Super junior.. Hahaha

Fay Nana (Cik Fana) said...

syufaa: haha takde kaitan dengan ai jugak. :P

wzulhilmi: dimana ada kemahuan di situ ada jalannn. :P

Kiheee said...

Weh.. my first time tgk FIFA pon masa 2002.. sbb buat kat south korea and yeah saya sokong Korea! Memee.. very korean at heart!

Lepas tu tak tengok sbb busy jadi pelajar. Eceh.

Victory victory.. KOREA! Ska nya pak cik Yesung saya tue..

APAN said...

haha...pompuan x aktif sukan xpe...
tengok bola sebab muke ensem2 ke?
dah agak dah...
huhu...

pudding pie said...

sokong korea sbb wakil asia..hehehe

Mardhiah said...

alolooo..
siannye cik fana ni asyik org tak plh u main pape sbb tak ckp tggi.huk2

kene gayut kt monkey bar sll kot :P

Fay Nana (Cik Fana) said...

Kihee: kite boleh geng ni.

Apan: tak perasan pulak pemain korea hensem-hensem.

Pudding pie: korea menag tau tak?

Mardhiah: sekarang dah 158cm. tinggi tak tinggi tak?

APAN said...

ade la yg ensem2...
try tengok line up squad korea...
lagpun park ji sung ensem gak kot...
huhu...