Saya tak pandai makan guna sudu dan garpu.

Saya memang kurang tengok cerita Melayu. Baik drama atau filem. Melayu mudah lupa katakan saja. -_- Masa orang tengah gila dengan Adamaya, saya boleh terlopong lagi, Adamaya? Apa tu. Teruk budak ni. Ye dan saya lebih tertarik pada Kdrama/Jdrama. Bukan sebab hero hensem. Kalau hero tak hensem pun tetap tengok jugak sebab cerita dia best. Korang patut tengok Code Blue. Jdrama paling best. Sangat best tengok walaupun tengah exam boleh kata takpe, takpe nak tengok sikit je. Hah sekali habis semua episod satu hari. Haihh kan bagus kalau study pun macam ni. -_- Boleh habiskan semua bab dalam satu hari. -_-"

Dah duduk kat rumah ni baru lah tengok cerita melayu. Dan terperasan sesuatu.

Watdahel lah semua orang-orang kaya makan roti gardenia dengan planta pun mau makan dengan sudu dengan garpu?! Oh watdafish lah makan kuih donat pun mau makan pakai sudu dan garpu?! Dan kenapalah banyak sangat watak-watak orang kaya?! WHY...WHY...!!


Sebab tu saya kata drama Jepun dan Korea best.

Atau sememangnya saya tak pandai makan guna sudu dan garpu? -_-
 
Nak belajar guna chopstick lah lepas ni.

7 comments:

WZulhilmi said...

weh. aku ada tengok drama Code BLue tu. Best Woo!! Thumbs up. aku pun jarang tgk movie melayu. Drama boleh lahtahan. Maklum lah dh tak de cerita lain kat TV. Layan je lah.

Athra said...

cerita melayu mmg mcm tu, sepp! klu scene nangis pun cm lawak je. tak real mcm jdrama/kdrama.

Miss Kira said...

hahaha...

Fay Nana (Cik Fana) said...

Wzulhilmi: tu lahh dah takde bende nak tgk layann je lah.

Tyra: mekap pun x real lah. huhu

Mis Kira: -_-"

Kiheee said...

LOL.. drama melayu agak kureng di hatiku.. tapi I love J-dorama.. sebab apa sebab entah la.. sebati dengan jiwa? Eceh.. men jiwa-jiwa pulak kan..

Fay Nana (Cik Fana) said...

kihee: kite tukar men jiwa-jiwa tu dgn dasar pandang ke timur. ikut seruan Tun Dr Mahathir tuuu. :D

cracked bunny said...

code blue. 2 ibu jari keats!!

btw gmbr baby tu comel gile.nk jgk dpt anak cmtu punyer comel.kot2 blh pg auditon SM entertaimnt ke.haha