Pocketo no coin...soreto do you wanna be my friend?

Beginilah hidup budak ni. Waktu-waktu cuti ni memang memanjang je bosannya. Waktu sebelum cuti sibuk je dia buat status dekat Facebook, dekat YM, dekat Twitter kata bosan-bosan study nak balik rumah, homesick lah segalanye. Kalau boleh masa lepas exam haritu bila pengawas exam kata "masa menjawab telah tamat" nak terus berlari naik bas balik Johor. Haihhh... Tapi sekarang ni dia pulak lah yang buat status dekat Facebook, YM, Twitter kata bosan duduk rumah nak balik UKM cepat-cepat. Gila ke ape? Memang mengada-ngada betul. Sila lempang budak ni barang se-das dua ye. :P

Kawan-kawan pulak semua busy memanjang, ada kerja lah, itu lah, ini lah masa tengah busy semua tanye bila nak balik, nak reunion lah apalah bagai, sekarang bila tengah free semuanya tetiba busy. Haihh. Kesiannn budak ni. So cuti dia terperap je lah kat rumah jadi suri rumah takde tangga. Tambah pulak "Pocketo no coin" kan duduk rumah diam-diam je lah ye. Nasib baik ada internet.


Haaa budak ni pun kalau dah dapat internet memang melekat lah depan lappy dia. Kat sini lah dia selalu lepak.

Facebook
Macam kemestian kot. Tak lengkap hidup tak bukak FB satu hari kot. Ehh Tipu je. :P

YouTube
Tipulah kalau sapa-sapa tak bukak mende alah ni. Sini kalau nak tengok movie free. Tapi tahan jelah kadang-kadang buffering lambat ya amat!

YM/email
Jarang cek email. Tapi YM hari-hari bukak walaupun takde org online. Cess. :P

Blog
Mestilah bukak walaupun tak update. Kalau datang mood update mau sekali jalan 2-3 entri dia nak taruk. Tamak betul. Selain tu selalu jugak pergi dekat list-list blog yang ada kat tepi tuhh. Selalunya silent reader je. Kalau rajin komen. Ngee~ See I selalu pergi blog u'ols tau! :P

Tumblr
Tak selalu update tapi ade je bukak.

Twitter
Wajib sebab nak skodeng Super Junior. best betul bila masing-masing ada twitter ni.


Dan macam-macam lagi. Ni kalau list memang gila banyak lah site die pergi.
Ada cadangan mana-mana website yang best tak?


OST One Pice. Best gila dengar :P

9 comments:

nabilah_2908 said...

sgt jelas tgk org sedng bercuti..huhu..

kt tmpt kerja ni..YM, FB,Blog & GB..mmg sentiasa on...smpi balik.. :)

seronok lepak kt GB..masuk2 blog org..baca2..tinggal link..tinggal komen..smbil2 tu buat kerja.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MUSIC PLAYER DI BLOG

jfook said...

That's so true. When you're at skool, you feel like going home. When you're going home, you feel like going back to school hahaha

suhaisweet said...

Nice n3..visit mine if free k. ;D My top entry is here So Funny

Fay Nana (Cik Fana) said...

nabilah: oh tarik balik kate cuti tu boring.

jfook: yeahh...:)

suhaisweet: ok will do!

dIng dOng said...

hakhakhak...buat jew sume...myspece,tagged, apew2 jew yg adew...hahahaaha..

Fay Nana (Cik Fana) said...

dah ade lah sume tu. dah tutup dah pun. huhuhu

WZulhilmi said...

Haha tau tak pe!! Bila dekat U siap kira hari lagi bila nak balik. Bila dah ada kat umah rindu dekat kwn2 bagai. Hahaha

Weh lagu OST tu memag sedap. Lagi2 TVXQ nyanyi tambah moden sikit. Yang versi lama tak best sgt. Lagi satu lagu TVXQ Share the world tu pun guna jadi OST one piece. Sedap pulak.. Hahaha

Fay Nana (Cik Fana) said...

biasalah I punya artis mesti nyanyi sedap punye...miahahahaha!

APAN said...

wah...alangkah besnye da berada d rumah skang...
tapi kompem2 bosan kalau lme sangat...
sume orang mcm 2 kot...
time blaja nak balik umah, time kat umah koya nak cepat2 masuk blaja blik...
n aktiviti yg dilakukan tu berbaloi la wat mase cuti...
ok la tu dpt on9...
aku nanti da blik kg mmg x boleh on9 dah ma...
nme pun kg...
haha...