Hishyy dah lah mahal

Last Sunday adalah hari bahagia bagi saya sebab akhirnya saya dapat bershopping ya. Setelah beberapa minggu hunting for the new outfit. Biasalah nak bukak semester baru, kena ada baju pergi kelas baru, baju pergi jalan-jalan baru, baju pergi dating baru. Taklah nanti kena perli dengan kawan-kawan, "Eh, aku tengok kau pergi kelas macam tak pernah tukar baju je." Sudahlah yang cakap ni lelaki, padahal dia pergi kelas pun pakai baju sama je. (Ini berlaku pada kawan saya) Macam zaman sekolah la pulak, nak bukak sekolah je mesti ada baju sekolah baru.

Tipikal lah bagi perempuan macam saya ni memang suka bershopping kan. Dan kalau dah masuk satu kedai itu, boleh duduk bertahan sehingga berjam-jam lamanya. Haha kesian ayah kerana terpaksa tahan dengan kerenah saya dan ibu. Ok sila take note Encik Masa Hadapan, (Izzie, ni mesti saya dah terpengaruh dengan awak ni) sila pastikan anda mempunyai kewangan yang kukuh untuk membawa saya pergi bershopping serta mempunyai daya kesabaran yang tinggi. Satu bonus kalau anda kacak seperti Jung Min. :P

I'm not a branded person, so tak kisah lah baju tu ada brand ke tak de brand ke saya pakai je asal selesa. (Ini statement artis ni). Tapi kalau lagi murah lagi bagus, sebab sudah pasti kesihatan poket akan terpelihara. Dan saya terjmpa satu kedai yang best, bila ada baju yang dijual dengan harga 2 RM50! Fuhh fuhh mana nak cari kedai yang begitu murah kan. Tapi setelah di belek-belek, eh eh padanlah dia jual 2 helai RM50. -_- 

Tapi dapatlah jugak beli sehelai kemeja dengan harga murah. Itu pun dah tinggal sehelai. Hari Jumaat haritu banyak lagi, siap kata baru sampai lagi. Stok pun tak banyak. baguslah, kurang sikit probability nak terserempak orang pakai baju yang sama ni. Korang pernah terserempak dengan manusia yang berbaju sama seperti korang? Sungguh tak cool ok, pengalaman terserempak senior sendiri pakai baju kurung yang sama sebijik, dari segi flower pattern, jenis kain dan warnanya! -_- Rasa macam adik-beradik. Masa kecik-kecik dulu bukan ke mak-mak kita kalau nak buat baju raya adik-beradik mesti sedondon kan?

Kalau saya dapat baju baru, adik tak dapat mesti dia merajuk, maka terpaksalah mencari jugak untuk budak sensitif ni. TAPI, SEHELAI T-SHIRT BIASA JE MANCAPAI RM30. OH WTF?? Kalau tengok pada kualiti dan design, rasanya RM15-RM20 pun dah ok. Takde brand pun. Tapi si adik tersengih-sengih, boleh pulak kata sekali-sekala belanja apa salahnya. Haihh. -_-

Jadi shopaholic ni bukan senang. It hurts so much when I see my account statement. So sapa-sapa yang termasuk blog ni kalau nampak iklan Roti Hi-5 tu silalah klik ye. Baru realized i GOT BUFFERED EARNING!! :D (Oh sungguh lame orang lain dah dapat banyak dah) Boleh membantu saya pergi shopping. HAHAHA! TQ, TQ Nanti I klik balik ur punya nuff. :DD

P/s: Sapa perasan blog ni dah tukar baju baru? Tuan blog dapat baju baru blog pun nak baju baru jugak kan?



19 comments:

syufaa said...

waaa cik nana supinggg!
best giler
hahah btol ape adik cik nana kata
skali skala ape slh nye..haha

ehh mcm mne nk tau dpt buffered earning tu?? =_=

syufaa said...

ohhh nak ckp!!!
blog cik nana cute gilosssss!!!
sukeeeeee2!!!!

Fay Nana (Cik Fana) said...

syufa: ayat die tak boleh blah. padahal berkali-kala. :P tgk kat nuffnang kat current earnings tu. tadi tengok tibe2 muncul. :))

hey, thx ye. tapi blog syufaa lagi comel lah. :P

nas said...

nana,ak xpena pon shopping tempat2 cm2...shopping kat tesco jerk..
eiks..mencarut...ehehehehe

Fay Nana (Cik Fana) said...

ape yg mencarut nye??

Syira ITIK KEJ♥M said...

hoyeh hoyeh dah dapat be! hehehehe

:D :D

ps: sy lum beli baju utk semester baru takdek duet -__-" bukak sem brp hb?

Fay Nana (Cik Fana) said...

saye punye 12 hb. :D saye pon tade duit sebenarnya...-_-

WZulhilmi said...

Alamak!! aku pun dah lama tak shopping2 baju nih.. Tiba2 dh hilang segala mood nak beli pakaian sendiri.. hahahah.. Padahal sem baru nak buka -.-"

Fay Nana (Cik Fana) said...

huhu...aku takde mood selagi scholar x masuk. duit tinggal cukup2 mkn je ni. :((

kema said...

huhu kema xde shoping2 lg sb kema dh xde sem2 bru sume tuh..huhu~...sdeynye...

waah~fana sonok nye dpt buffered!!! bley mnx blanje neh..wit nuff kamoo mkin masyuuuukkkkk~

Ery Farieha said...

dah lama x shopping
hehehhe

nak roti (nak BE)
huhuhuh

hudhud said...

I nak BE lagi tp tk dpt la :((
uwaaaaa nanges ni. hehe

Fay Nana (Cik Fana) said...

kema: shopping raye mau? kalau free dtg kl kite shoping raye ye!

ery: pergi pujuk mr.nuff :D

Fay Nana (Cik Fana) said...

hudhud: ini baru 1st time dpt. jakun nih! :D

kema said...

ala fana...xdok wit..cne nk g kl nti..hurm..ko blanje kte long cardingan utk raya boleh??keh3

meowwmania said...

berwane warni...cam bes je tgk eskrim tuh

klik klik! high5 ;)

fiD said...

SETUJU! barang jenama x semestinya smart... kadang2 brand je lebih, padahal .. . . .

Kawan follower lama,saya sudah tukar link blog. Jadi sudilah follow blog baru ok =)

aanz said...

perghhh...
seb baek bc en3 nih..
klau x mst dah lupa 12 julai ni nak angkat kaki blk mlake dah..
orayt2...
nak g shopping baju baru nih..
hohohoo..
__perempuan kan__

Fay Nana (Cik Fana) said...

kema: beli tuk diri sendiri pun x lps lagi. :P

meowmania: bukan aiskrim, cuppcakes

fid: tau takpe

aanz: nasib baik terjumpe entri ni kan? saya pun lupa 12hb ni dah nak balik kl