I will hate you, but I love you.

Semalam merupakan hari yang paling sedih bagi TripleS seluruh dunia termasuk saya jugak lah. Kalau ada yang follow saya dekat twitter atau facebook mesti tahu betapa meroyannya saya semalam. 
 TripleS tu ape? Lupa pulak nak bagi tau. TripleS tu ialah fanclub untuk SS501. 
 Tak kenal SS501 sape? Pergi google sekarang apa malas-malas ni
Sebab saya rajin mari saya tempek satu gambar SS501. Dari kiri Kim Hyun Joong (leader) yes, the one yang berlakon dalam Boys Over Flower yang meletup tu, Kim Kyu Jong, Heo Young Saeng, Kim Hyung Jun, Park Jung Min. (ha yang last sekali tu tengok je ye, jangan nak lebih-lebih. Takde share-share ok.)
Baiklah mari kita masuk topik kenapa saya meroyan semalam. Semua sebab ni. 

Bukak-bukak Facebook je dah nampak benda alah ni. Punyelah shock semalam sampai menangis (menagis dalam hati je, tapi nangis jugak lah), sampai rasa macam nak demam. Ok ni exaggerated sanngat ni.Bila leader dah signed dengan agensi lain macam mana dengan member yang lain? Diorang nak teruskan tanpa leader as 4 member group atau tambah ahli lain? Ke diorang akan disband? Haihh semua pilihan memang tak best ok. Tak best. Bak kata Izzie semua Kpop band macam dah kena cursed. Betul lah kot. Mula-mula TVXQ dengan law issue yang tak settle, SuJu macam ada problem dalaman yang tak dapat ditafsirkan. Hah sekarang SS501 pulak. -_-

Baguslah. Dengan isu-isu macam ni buat rasa macam nak quit jadi fangirl. Yelah kan sampai bila pun nak jadi fangirl. Sampai tua? I doubt bila dah kahwin nanti Encik Masa Hadapan saya nak bagi saya jadi fangirl lagi. ke? Haha! Melainkan lah kalau saya kahwin dengan Jung Min/ Jaejoong (Tinggi bebenor angan-angan dia nih). bukan tak pernah cuba, tapi failll je selalu. Nampak sangat saya ada ikatan kimia yang kuat dengan diorang ni. Bila dah quit jadi fangirl, header dengan sidebar tu kena ubah. Satu kerja lagi nak menghadap photoshop. Konklusi di sini, tak mau berhenti jadi fangirl. (Cuma sebab malas nak tukar header dengan sidebar je? Sabar je lah.)

Balik pada cerita Hyun Joong tadi, before diorang release mini album terbaru diorang memang dah macam-macam cerita keluar. In fact cerita dia nak leave DSP ni pun dah lama dah tapi masa tu saya tak percaya, yelah rumor kan. Lepastu kenapa nak tinggalkan DSP bila keluar album baru macam tak logik.  Dan bila si Hyun joong ni eksiden before album diorang release nampak macam ada benda tak kena je.Tapi semalam rumor ni betul-betul jadi kenyataan! That why I HATE RUMOR!

Mungkin, SS501 memang dah plan nak tinggalkan DSP sebab company tu macam nak tak nak je promote diorang ni. If u follow them macam saya ni, U can see MV diorang semua macam low budget punye MV. Even Hyun Joong pernah mention dekat KM World Idol yang diorang ni low budget artist. Walaupun dia buat lawak, dia serius ok. Masa TVXQ mula ada masalah, masa tu girl group pulak mula dominate dalam Kpop. So DSP pun lebih lah promote KARA, girlgroup dalam company ni dengan harapan diorang akan jadi popular. Yup memang popular tapi what happened to SS501? Dah 5 tahun baru 1 full album je. Sangat kesian. -_- (tapi ok lah ade jugak mini album). Ada yang kata Hyun Joong nak berlakon, tapi DSP tak bagi. Macam-macam konklusi lah semua TripleS buat semalam.

But the most shocking news today, bila terbaca the main reason Hyun joong tinggalkan DSP sebab nak protect Kyu Jong, Protect SS501 dan juga TripleS. Boleh baca dekat sini. What Really Happened Behind The Scenes?

Entahlah. Hishyy, ingatkan mau buat entri pendek je tapi tepanjang lah pulak. I can't stop writing about them huhu! To Fariha, Nadia dan Natasha jangan sedih-sedih ok. Love and Trust our boys. :')

Kalau tulis panjang-panjang lagi mungkin boleh nangis ni. Tsk tsk. mari kita dengar lagu faveret saya Green Peas lagu yang dicipta khas untuk fans SS501. Terharu. Berapa banyak artis mau buat lagu untuk fans diorang? :'))

25 comments:

nas said...

tak perasan lak ko meroyan kat twitter..
ehehehehe..
ade plak kump ss501....xde iea agy ker nama tue? ehehe

Ery Farieha said...

huuhu
x layan sgt la boy band korea ni

Fay Nana (Cik Fana) said...

nas: awal2 tu lah lepas tu ko tgk aku normal kan. hikhik. :)

ery: saya yg terlebih layan ni. :D

Kihee 기희-imnida said...

LOL yeah semalam mmg sedeh kan.. even kepada yang bukan Triple S mcm saya tapi still sedeh when one of them is out,,

How cruel DSP is to stop Kyu's contract. Kyu, go to YG (YOU CAN RAP I KNOW) and definitely it's better than you are with someone yang tanak kamu.. well I'm Kyu biased.. its fuckin irritated okay..

and FYI, I hate DSP, diorang mmg biased.. and AST'1 is disband pun sbb diorang, they dont promote them as much as they promote SS501 and Kara.

AST'1 have a great song kut.. oh
dah terlebih emosi la..

Fay Nana (Cik Fana) said...

sangat shocking kan. haihhh. part kyu tu memang lah. rasa nak hentam dsp teruk-teruk. diorang punye management sangat bngang tak tau nak cakap macam mana.

kyu pergilah kyu. i'm kyu biased jugak. hehe!

WZulhilmi said...

Aku pun baru baca semalam. Tapi tak lah meroyan macam ko. Hahaha.. Steady je.. Btw takziah lah kpd ss501. Muahaha

Kara satu company dgn diorg ke??? Aku suka Kara weh.. hahaha*tiba2*

Athra said...

betul ke? dulu ade dgr, ingatkan rumor je. benciiii.
hyun joong! arghhh. jangan pergiii..
DSP mmg biased. artis yg bagus promote xgempak.
i don't want them to split

Fay Nana (Cik Fana) said...

Wzulhilmi: kau x tau perasaan aku camne. huhu jangan sakiti hati aku. :P

la kau x tau KARA bawah DSP ke? haa sekarang dah tau kan?? :P

Tyra: yupp betul. menci kan? tap baca dulu link yg last tu. :D

yati said...

baru jer nk knl2 dgn band nih.. tetibe sorg nk kuar?? hmm...

syufaa said...

apekahhh??

dinda.teJa said...

mane xmalasnya... header n sidebar da cukup comel da... hehe

Shreko said...

dsp syarikat die da lame gile, tp still xleh lawan YG,JYP..apelagi SM..doa jela mamat tu still minat nak nyanyi..

Faiz said...

mmg peminat setia je..hehe..pnjg bebenor..hehe..=)

p/s : thanks komen kt blog..hehe..
Hit My Latest Update

Fay Nana (Cik Fana) said...

yati: sempat lagi nak kenal. better late then never. :Db

syufaa: itulah.. :P

dinda.Teja: comel yeke?

Shreko: tau takpe.

Faiz: haha memang punn. :Db

Ichako said...

Huh? Baru tau boleh?
Sedih la macam ni. Tak patut DSP buat macam tu. The most thing I hate as a fangirl : watching my fave bands being disbanded.
Kite pun setuju bab Kpop bands dah kena cursed tu. Lepas satu,satu band macam ni.
Hope Suju tak jadi disband. Tak menahan dah ni nak tanggung. T_T

Fay Nana (Cik Fana) said...

itulah. sebab tu rasa mcm nak berhenti je jadi fangirl sebab satu-satu dh jadi mcm ni. dah lah suju, tvxq, ss501 semua dh follow dr diorg debut lagi. haihhh. -_-

xXrucciXx said...

5 years is the lifeline of a Kpop boyband.. haihh..

i rase la kan, sejak SS501 ni nak ditubuhkan mungkin DSP kurang percaya kat dorang ni, tp sapa sangka dlm masa 5 tahun dorang famous gila.. i would say DSP is stupid, lepas FIN.K.L dulu, SS501 tu yg membawa duit byk masuk kat DSP..
nak harapkan KARA? dorang nak masuk ke pasaran Jepun pun susah, siap kene bash dgn Japanese netizens...(peminat Kara gak sebenarnye..hahaha)

but i don't believe the rumors about KyuJong tu..
come on lah, cuba fikir.. takkan Jungmin senang2 nak cite benda2 sensitif camni kat fans? (ye aku tau die byk mulut, tp die xkan cite benda camtu) hahaha.. and suddenly Hyunjoong the become the 'Knight'? Mangsa keadaan pulak KyuJong.. apa kes??? Ok, I know dr dulu pun DSP memang xnak sign KyuJong kalau tak 4 org yg lain tu paksa DSP suruh sign..

Pastu timbul cite plak JungMin dgn Baby dah renew contract plak..(taulaa JM dgn Baby tu cable besar utk DSP).. tiba2 YoungSaeng plak xde cite ape2..
Apa kes weh??? I assume those rumors create by the antis..sbb nak racun fikiran fans... coz some of the fans tak pasal2 panggil HyunJoong EX-LEADER and suddenly plak tuka fikiran HyunJoong is the hero. WTH man!!
(ishh jgn emo kat page org) hahahah

kalau kata rumors tu betul pun, and that's the boys decision, ok I respect them..
coz I LOVE them, I TRUST them, I RESPECT their decisions..

that's my 2 cent about this..
LTR.
:)

Fay Nana (Cik Fana) said...

i try not to believe too. just like what u say x kan lah saje2 je JM mau kecoh2 psl ni kan. he know the consequences. boleh kene saman dgn company.

rumors. kdg2 boleh jd betul kdg2 x. haihh i hate rumors actually. but mostly all the rumors in kpop are true. haihh.

Mashi Toma said...

em..
Dari kiri Kim Hyun Joong (leader) yes, the one yang berlakon dalam Boys Over Flower yang meletup tu,
tp..leader berada di kanan saya ehe-
*confused2*

Anonymous said...

Greetings! Very useful advice within this post! It's the little changes which will make the most important changes. Thanks a lot for sharing!

My homepage ... visit this web page link
My page: http://waldpirogur.posterous.com/man-doesnt-have-to-go-to-africa-to-find-peopl

Anonymous said...

1. The objective is to arrange your passions as carefully as possible with your online promotion
company. The race is becoming even more challenging with the passing of each day.

While you’re at it, remove all or fix 404 errors. Thus, in minimum
cost, you get an opportunity to increase your site ranking on Search Engine Result Page (SERP).
Examine in detail the shift in the customers' rank, and progress in their positions. Social networking Optimization Websites which include Facebook and You - Tube could be the latest examples of how "personal" websites can be appropriated for business. The thing that needs to be emphasized is to create text of your website in such a way that the algorithms find them easily. The businesses have understood the need to take SEO services for attaining good search engine placement. Numerous SEO services over competitive price for outsourcing your site online, but, would it be best to hire the locals if the nature of your business limits to your local as well. Thus, if your charges are overly cheap, this might cause doubts and worries from their mines regarding the quality of the service they get. For instance, how many TV viewers then came to your car lot and purchased a vehicle. Let us assume that at this point you have 6 keywords. It's more control than you get In many backlinks and every element
of these controls allow you to link a bit more than he would be
out of control. For this reason, having mentions from these
sites have increasingly become a more valuable asset for
your internet marketing. Originally posted at:
digitalmoz. Law firms face various challenges and have issues in remaining at the top in the market.
Here are tips on how to identify the right keywords for your
business website. The internet has become an integral part of
our lives that according to the latest statistics, almost 1 billion Americans access the internet.
Yahoo style guide.

Visit my web blog :: cybertechsup.blogspot.co.uk

Anonymous said...

This excellent website really has all the information and facts
I wanted concerning this subject and didn't know who to ask.

my homepage: math funbrain games arcade game

Anonymous said...

Tomb Raider, Mega Moolah, Mermaid's Millions, and Blackjack are some of the new Android game apps that have been released from Microgaming's partner,
Spin 3. One way to test yourself is to deal yourself hand after hand in front of a mirror and watch yourself as you react to the cards.
In fact an ideal online casino will make the entire gaming experience a pleasurable and a
real experience to the gamer.

Here is my web blog - internet radio
my webpage > internetradio

Anonymous said...

Try downloading a game demo prior to purchasing the actual game so that you can determine if
you're going to enjoy it. Unlike popular beliefs video games have how to use them which enable it to even be considered as being a learning tool. You could also do your very own version connected with makeovers and allow a celebrity a whole different start looking.

Feel free to visit my webpage ... kostenlos spielen

Anonymous said...

Eхcellent poѕt. I defіnitely aрpreсіаte thіs webѕite.

Contіnue thе gooԁ work!

Alѕο viѕit my ωеb pаge - http://lydiapurd.momaroo.com/773101273/deciding-on-painless-systems-for-skybet