I'm home baby!

Yes, hari ni baru sahaja sampai dirumah. It feels good to be back home again. Sebenarnya cuti hanya bermula 5.11 ni, tapi disebabkan Isnin haritu adalah my last class untuk this week, plus I have no labs to attend, jadi adalah lebih baik aku pulang sahaja ke rumah daripada aku menghabiskan masa (serta wang ringgit) untuk perkara yang sia-sia. Tapi inipun  terpaksa ponteng meeting dengan SV (kalau jadi) dan meeting dengan group mini project. Nak buat macam mana, kalau tak ponteng kemungkinan aku terpaksa balik naik bas and bad news tiket tak beli lagi!!! Jadi bak kata Najwa Latiff, "harus pejam mata dan ponteng saja" Yes, my parents came sebab diorang ada urusan di KL. Lagipun bukankah lebih jimat kalau balik dengan family? ;P Tak perlu aku berjalan jauh ke BTS untuk naik bas. padahal naik LRT je itupun kecoh.

Sebelum balik, saya pergi ke rumah pakcik di Kajang dulu. Dah dekat tiga tahun kut tak datang rumah dia. Pakcik dan cousin ambik saya dari rumah makcik di Cheras. Ye kelihatannya saya seperti nomad di situ berpindah ke sana ke mari. -.-"Setibanya di rumah pakcik baru perasan 1) ada kolam ikan baru, 2) rumah dah bertambah besar, 3) perabot baru, 4) baru perasan encik sepupu bertambah err hensem? ok yang last itu sangat tak boleh blah. HAHAHA!

Sebenarnya, I rarely meet my cousin ni pun. setahun sekali baru jumpa itupun time raya gamaknya. Itupun kalau jumpa, kalau tak raya akan datang la kut. Dan dia lupa nama saya. He called me Nurul instead of Nana. T___T macam dah 10 tahun tak jumpa! Padahal dia duduk somewhere in Shah Alam dan aku pulak di KL je and we never meet once pun. Bunyiknya macam Shah Alam dengan KL tu jaraknya jauh serupa Malaysia-London. -.-"

Dia dulu masa kecik adalah budak gemuk-pendek-manja-super annoying-berlagak-manja-anak mak-suka carik pasal. pendek kata dulu aku memang anti gila dengan dia sebab perangai dia memang super annoying. Sekarang dah besar dah tinggi, dah tak gemuk walaupun sedikit chubby, dah tak annoying macam dulu, he's nice, funny, a family guy and since when you jadi hensem ni encik sepupu? last year? HAHAHA! He's quite good looking, ada korean look, and he said he's still single (?). Anyone interested nak kenal? HEHE!


Dan rupa dia ada la iras-iras Rain sikit. dalam 10% gitu. especially tang mata dgn rambut dah nak hampir sama dah.

Hambik kau, dulu masa kecik kemain kau mengata dia kan? sekarang terasa macam karma tu kejar aku balik. -.-"

Oh ye, ingatkan cuti ni dapatlah aku beremayam dirumah ini lama-lama sikit mungkin sehingga 14hb ini bertemankan jurnal, artikel, assignment, tesis and last group project for this semester. Tapi tadi aku baru je dapat berita ada Bengkel Pemakanan untuk Dietary Intake 11hb ni. homai. Perasaanya adalah seperti bila kau tengah makan coklat paling sedap di dunia, tapi lama-lama kau makan coklat tu habis. kalau tak dimakan sayang nanti rosak. tak faham? tak faham takpe memang sengaja tuan blog nak kelirukan orang. HAHA!

Basically for this semester i almost done with everything except for mini project and exam. research is still on until next year tapi nampak gayanya aku macam abandoned aku punya research ni kejap. oh ye, baru teringat i haven't send to SV my research proposal and i have to start my thesis writing before fieldwork start somewhee around December. -.-

Jadi bile blog ni jarang di update tuan blog mungkin busy dengan kerja ataupun bersosial di twitter atau facebook. sosialnya lah aku kan?


p/s: oh ye encik sepupu sebenarnya adik sepupu. he's one year younger from me. ;P

5 comments:

Ekako said...

good luck for your thesis.
seronok baca entry kat sini.
hehe ;D

fhmk-- said...

untunglah tuan blog ni kat rumah ;~; haha

Kiheee said...

Yeayyy dah balik rumah dah. Sila menggunakan stiap detik dengan bermakna. Teheee..

NAAKKKKK kirim salam la dengan abang sepupu awak yang semakin hensem macam RAIN tu.. *motif setiap lelaki hensem I nak kim salam..*

Kirim salam dengan jelingan manja hokay.. wueeekkkkkk..

Lamanya awak x update blog... *lambai tangan dari jauh*

ayumiyoshida said...

NURUL?? oh yeah dia ada kirim salam dekat saya tak tak tak? *ketuk kepala sendiri*

dan tang cuti tadi tu, err perasaannya macam makan coklat paling lazat dekat dunia baru cecah dekat bibir kemudian jatuh ke lantai atas pepasir. hahah

WZ said...

ko ni mmg minat generasi muda kan. muahahahaahah.