Orang kata buat jahat jangan sekali.

Minggu lepas saya ponteng kelas. Mana yang kenal saya mesti tak expect saya boleh buat perangai sampai macam tu sekali. So tahniah pada diri sendiri sebab berjaya memecahkan tradisi. :/ *clap clap* Mesti orang akan cakap "Ek eleh minah ni, poyo lah tak pernah ponteng kelas konon!" Haih lantaklah. Bukan tak pernah ponteng, pernah je tapi tak selalu. Melainkan kalau ada hal yang terdesak sangat ataupun MC tu memang tak boleh nak buat apa la.

Bukan apa, nak cari nahas kalau ponteng kelas? Jangan cari pasal. Kalau kena lecturer yang ok dia ok la even kalau kau tidur dalam kelas pun takpe siap dia gelak-gelak boleh suruh kejut lagi budak yang tidur tu. Kalau kena lecturer yang tak ok, dia masuk tengok kelas tak penuh je memang dia blah terus tak nak mengajar. Hmpfft. -_-" Silap perhitungan kena potong markah 30% even kau baru ponteng SEKALI je kelas dia. Ulang sekali lagi SEKALI ponteng. Bukan dua tiga kali ye.

Haihh. Itu lah yang jadi dekat saya. Saya ni pulak jenis kalau tiba-tiba buat jahat sekali memang pap terus kena balasan. haritu memang takde mood sangat nak pergi kelas petang sebab presentation je pun, esoknya ada kuiz toksikologi tak habis study, tambah pulak perut pun buat hal, lab pagi pun penat, so decide tak nak la pergi kelas. Ha ambik kau, sekali rupa-rupanya ramai yang decide nak ponteng sama-sama jugak kelas haritu. Tak pasal-pasal je dah hilang 30% markah untuk subjek tu. Untuk semester ni baru sekali saya ponteng kelas untuk subjek ni ye. Subjek lain tak pernah ponteng lagi. Haihh. How come orang lain yang ponteng berkali-kali boleh terlepas macam tu je. Pelik saya.

Tapi itulah, salah saya jugak pun. siapa suruh taknak study awal-awal kuiz toksikologi tu kan dah padan muka. nak score untuk kuiz toksikologi yang 10% tu 30% hilang macam tu je untuk subjek lain. 30% ye. Dah sah-sah kau tak lepas nak dapat A. Kalau tak tolak 30% tu pun belum tentu A inikan lagi dah tolak 30% hmpfft.

pengajaran dekat sini, buat jahat jangan sekali, ponteng kelas pun jangan SEKALI biar berkali-kali, sebab apa? sebab orang yang ponteng kelas berkali-kali tu saya tengok relaks je takde apa-apa effect pun kadang-kadang lecturer pun tak perasan sebenarnya muka dia memang jarang ada dekat kelas. hmpfft -_- tak boleh blah punya pengajaran.

9 comments:

nourelcahaya said...

tulah..kalo budak baik wat jahat mmg mcm tu..sbnrnya nak bagi pengajaran jgn wat jahat lg

Raji berkata said...

woahhhh time2 kau nk ponteng lak der tolak 30% =.="
syg gle.. lenkali jgn ponteng eh cuba jadi RAJIn skit lepas nih
hahaha

learn from mistake xpe..
aku dlu xpernah kena tolak markah sebab tu slalu ponteng =.="
kalau kne cm kau confirm taubat

kema said...

haha cik fana neh baik sgt..smpai kalo nk buat jht ade je yg pasan..hehe~

Atheera said...

kdg2 bila penat mmg rasa malas nk g kelas. Tp sbb sem ni nak taubat, dtg je la kelas.

intansyazana said...

well, skeurang2nya kena hormat ibubapa !

WZulhilmi said...

seriuosly lecturer tu ada problem lah. 30% tuh. Banyak lah lah. sama macam test! klu tajat 5% ok lah. gila betul. ak rasa dia tgh bad mood lepas tu lepas dekat student.

P/s : banyak dowh! aku yg dgr pun tak puas hati.

'Izzati said...

gila la lecturer tu.. nasib bek xpernah ada lecturer sy buat kes mcm ni.. and imma kind of bdk yang suka ponteng kelas without reason ni.. 30% tu almost half kut.. gila la gila.. kalau sy kt tmpat fay,.. should be dah nangis x berlagu..

but why 30? bukan ada guideline or something.. mcm attendance should be 10% only for your coursework..ahahah

mintak maaf reacting over plak..

Fay said...

nourelcahaya: saya baik? u don't see my true self yet. ;p

raji: aku dah taubat ni. hey hey semangat keRAJInan aku dah dapat ni agagaga.

kema: haha aku nakal la wey. cuma haritu nakal aku x kena tempat. :P

atheera: not my luck that day. :((

intansyazana: itu mesti! :))

Wzulhilmi: salah aku jugak. tapi tu lah 30% tuuu. -_-"

zati: ada guideline sbnrnya. -_-" sy mmg dah nangis dah x blh nak kata apa dh. haihh -_-

Ann said...

kesiannye . sooo unlucky . agak terase jgk sbb saya termasuk kategori manusia yg selalu gile ponteng tapi tak kena pape pn . setakat ni lah ..