Biar lambat asalkan surprise

Hmm, 4 Oktober lepas i'm officially 22. Oh dah 22 ek? Dah dewasa. Mak! Anak mak dah besar. Dah boleh kahwin!  DAH MENGADA LAH KAU FAY! Bila umur dah mencecah 22, perangai sengal dan gedik semakin menjadi-jadi. Ialah dah besar, dah takde sape nak larang, rasa bebas jer. =.= *bunyi petir*

Erm, actually saya ingat saya akan sorang-sorang masa birthday saya haritu. Maklumlah siapa lah saya kan. Artis pun bukan. But I'm not complain it sebab kadang-kadang pun saya terlupa birthday orang. Pathetic dan loser sungguh. -_-"  Hmm, kusangkakan panas hingga ke petang rupa-rupanya salji ditengah hari. On that day, memang terima berlambak-lambak birthday wish dekat FB dengan sms yang tak putus-putus. Eventhough korang dapat tau pun sebab ada notification kat fb, but i'm appreciate that. At least I know, I'm not alone on my birthday. THANKYUUU! :') Pagi-pagi pula dapat panggilan dari parents yang sumpah memang menitis air mata. And the midnight before I recieve a call from my besties Ayu! So sorry Ayu dan Kema tak dapat nak call korang balik sebab tak dapat panggilan free sebab talipon sekarang dah pakai line. -___-"

Kadang-kadang kita lupa yang kita ada kawan yang sayang gila pada kita, yang care gila pasal kita. YANG SANGGUP BAGI TIKET KOREA PERGI DAN BALIK SECARA FREE UNTUK JUMPA JAEJOONG. oh itu hyperbola. Thanks a lot for your wishes and sorrryyyyy sebab dah dua bulan lepas birthday baru hari ni nak buat entri sepecial sebab 4 Oktober lepas saya pergi field work dengan laptop pulak rosak! -___-" Hahaha saya sambut birthday dalam hutan tau. Sambil tangkap nyamuk, tangkap lalat, cari jentik-jentik dan kutip larva lalat. Adventerous gila. Dah la kena berperang dengan musuh tradisi si pacat. Ewww. But anyway, its memorable la sebab 1st time sambut birthday dalam hutan kot. Dengan lokasi cantik dengan air terjun. Wahhh!


Muka kekenyangan, kesejukan dan ke-mengantuk-an. That is me on the right. Serabai gila malam ni. Yelah dekat dalam hutan pun sape je yang nak tengok? Tsk tsk.

Anywayyyyy, terharu gila semalam sebab my besties buat surpries untuk saya. *menangis terharu*. Serius, I never expected they would make a surprise for me. Ye lah dah dua bulan kot birthday berlalu. Sebab ingatan korang terhadap saya pun is more than enough for me. Yes Kema dengan Ayu! Thankyu so much! Diorang kasi kek, sing a birthday song, give me a present yang sangat chantekkkk. I love the sling bag nak bawak pergi tidur malam-malam rasanya. And they even give me a FLOWER! Red rose. *muka jakun*. 

Sorry guys. Masa baru sampai semalam muka I tensen macam nak pergi telan orang. Seriously, I'm very happy to see you guys semalam. Excited okeyy lama tak jumpa. Korang pun dah la selalu gila ber'girls-day-out without me tsk tsk. Sebab semalam on the way nak jumpa korang, I have an argument with my sister. Haihh. Something that she do yang memang buat saya punya darah tinggi dengan suhu pun naik. -_- But seeing you guys totally make me happy, dan mengurangkan kemarahan terhadap adik I. :')




Chocolate cheese cake with oreo tu memang totally awesome. Sedap sungguh sampai menjilat jari. Oh ye thats my besties. Kema yang belah kiri dengan Ayu yang kat tengah. Me again on the right. -_-" Ok baru perasan, kalau bergambar selalunya my spot dekat belah kanan. Hmm...




The food we have after that. Lepas makan kek tu serius yang ni memang tak mampu nak habiskan. Sebab kek tu lagi sedap dan mengujakan dari makanan di atas. AHH TIPU LAH KAU FAY. SIAP NAK DATANG LAGI TEMPAT NI LEPAS NI.

Lepastu pergi tengok wayang cerita Ngangkung kemudian pergi lepak tepi tasik. All I can say it's the best birthday I've ever had. Thanks korang! Sayang giler-gilerrrr lah dengan korang! Owh my besties even wrote a post for me on their blog. U can read it here and here. :')

p/s: Dalam banyak-banyak birthday wishes yang saya dapat, almost of them wishes me supaya cepat kahwin. O_O". So next year for my birthday sila bagi hadiah seorang calon suami.



Dah tua dah kau tapi perangai masih tak berubah. T_____T

12 comments:

intansyazana said...

wahh epy bufday akak fay! ^^
hmm, agaknya bila seseorang tu akan offer pegy ke korea and bwk jumpe jaejoong~

Liana Ryan said...

happy birthday ^^

WZulhilmi said...

Happy belated birthday sis farhana!! LOL! surpise yg bertimbun2.. hahaha.. kenapa x ajak aku birthday party tu? ak boleh habiskn semua makanan tu.. miahaha - -"

Fay said...

@intansyazana: haha i'm waiting for that person to come. LOL!

@Lyana Ryan: thankyu. :D

@Wzulhilmi: aku tau ko teruja melihat makanan tu. nanti len kali aku ajak eh. len kali tau. -_- sis? okey aku rasa tua dahhh. -__-"

mimizuzuhaha said...

happy belated birthday fay

Umie Nadhirah said...

Makanan!

HAPPY BIRTHDAY FAY :D

Encik Tikus said...

epy befday =D

Raji berkata said...

hahahah happy birthday ;D
bgus lah suh cpt kawen oh
xde lagi kau dgn Jaejoong tuh
hahahah xD

aku susah nk igt birthday org =.="
malang betul sape yg kawan dgn aku

_fahakyu_ said...

ooo belated happy bdaay sis fay :)

_fahakyu_ said...

ooo belated happy bdaay sis fay :)

ayumiyoshida said...

happy belated birthday!

dah wahh~ hari jadi kita dekat-dekat la. My birthday 7 oct. xD high five october baby!

syufaa said...

oh selamat hari tua kpd anda! :DDD