Perempuan dengan teddy bear macam isi dengan kuku.

Tahun lepas, kawan saya dapat teddy bear dari boyfreind dia. Besar gila. BF dia belanja sampai beratus-ratus untuk beli teddy bear tu. Dah nama sayang kan. Kalau saya, dari belanja beratus-ratus beli teddy bear, baik beli barang kemas ke ape ke kan. Tak de duit boleh gadai. Ihikkk...(materialistik!) Oh sangat jeles tengok teddy bear itu ye. Besar dan gebu gitu. 

Happy je tengok pasangan yang lovey dovey ni. But the annoying part is, masa lepas dia dapat teddy bear tu, lepas dia tunjuk dekat semua kawan-kawan dia, bila dia cakap, 
Tengok semua orang ada teddy bear. Siapa yang takde teddy bear sekarang ni?

Ohoiiii menikam ulu hati betul. Memang lah dia refer kat I. Mentang-mentang lah takde sape nk kasi teddy bear dekat I kannn. Amboi amboi amboi. Lazer ye you! Motif nak bagi orang jeles. Cess. Tapi bila saya tulis macam ni ofkos lah macam nampak sangat saya jeles dengan dia kan? Tak tak. Mana ada jeles. I swear I tak jeles. 










Dan semalam adik baru je dapat teddy bear dari BF dia. Dan hari ni dia asyik tonyoh-tonyoh teddy bear dia yan sangat precious tu dekat muka, sambil cakap "Wangi kan. wangi kan?". Lepas tu siap kata saya jeles lagi dengan dia sebab tak dapat teddy bear. Whatdaheck?!


Kalau ada orang ketiga yang buat macam ni lagi sekali, konfem saya amik teddy bear tu buang dalam tong sampah ok. Ini amaran keras ni.



Helloo!! Saya ada teddy bear jugak lah FYI! Lagi precious! 



Jaejoong I know teddy bear tu untuk saya kan?


16 comments:

kema said...

erk cik fana....ko ade satu teddy kn???haha~ke ko dh buang tedy tuh sb y bg bkn pakwe ko....????haha

Fay Nana (Cik Fana) said...

mane de. tu lah teddy yang kite simpan tuu. ihikkk!

Athra said...

comel je jae peluk teddy bear tu. (:

WZulhilmi said...

Haha.. Ko ketuk je sapa2 yg nk perli ko.. :)

Fay Nana (Cik Fana) said...

Tyra: haha tu lah kann?

WZulhilmi: Idea bijak! :Db

anisa safwa said...

hahaha.nisa pun x pernah dapat bear. pernah dapat bear dari ayah dgn kakak 1st jehh. anyway, setiap entry x sah klu x de jaejoong XDD

Fay Nana (Cik Fana) said...

hahaha jaejoong tu maskot blog ni. :P

syufaa said...

asal teddybear je pempuan..hahaha..adehh..ermm..xsume pempuan ade teddybear and PERLU ada teddybear..mmg almost ade..tp WAJIB ke?org yg kata pempuan WAJIB ada teddybear adalah org yg sgt CETEK mindanya..wahh..bleh msuk bahas!! :P

APAN said...

hoho...ade ape ngan teddy bear?
tp kompem2 semua pompuan nak...
may be ade laki nak tpi dorang pendam je...
nanti ada la tu org bagi kat ko sis...
lom msenye lagi ma...
:)

Fay Nana (Cik Fana) said...

syufaa! perempuan WAJIB ADA BARANG KEMAS!! hehe. tak wajib la. entah sape lah yg buat idea bijak tu.

Apan: haihh...saya x mintak lah. tapi kalau ade nk bg ye tak. I just can't stand perlian yg diorg bagi tu je. dah dapat dah lah. haihh perlukan nak perli2 i gittew?

APAN said...

hoho... sape la boleh tahan kalau telinga da panas...
tol gak tu ma...
:)

Fay Nana (Cik Fana) said...

haha tau x per. :P

nas said...

taw xper...pompuan mst suke ea kat teddy bear...lagi2 dapat dari bf dye..ahahaha....:P

Fay Nana (Cik Fana) said...

ofkos lah. kalau x suke tu something wrong lah tu. :P

yanie said...

haha...xpe. jgn layan. banyak2 pon buat semak je :p

Fay Nana (Cik Fana) said...

yessss!