#1: Three Beautiful Things - A visit to lecturer's house

Hari ni pergi ke rumah lecturer. Beraya sambil mendapatkan nasihat untuk penulisan cadangan kajian penyelidikan. *raya kan sebulan* And she give few advice for us.

  1. Jangan terlampau stress. kalau stress, tinggalkan semua kerja, ambil wudhu', solat dan tidur. *tutup buku, jurnal tidur. kemain part tidur laju jer dia!*
  2. Orang lain memang tak kan faham kajian kita. Lecturer pun sama. *hahahaha!*
  3.  Takpe kalau kena marah dengan SV. Nanti kalau dia dah penat marah dia senyap lah. *yang ni tak boleh blah*

Dan banyak lagi. Ini je yang saya ingat.
Terima kasih lecturer saya rasa semangat sikit. Hehe.


p/s: yang ni memang dah sah beautiful. reason taruk gambar ni? Saje je. :)

3 comments:

'Izzati said...

SV saya ckp "Izzati, I dont want to give ya a C."

Balik tu terus bekerja keras. HAHAHA.

I called it a wakeup call. :)

UknoWana said...

saya pulak cakap:
cuba buat sehabis baik, markah tolak tepi *kna kejar gak sbnarnya* ILMU yg kta dpt tu penting... kalo blank solat sunat 2rakaat. insyaAllah... Allah maha pemurah.. igt x video MASALAH mat lutfi tu? heheh

ayumiyoshida said...

oh saya jela lecturer tak ada cakap paper sebab saya tak buat research, saya ambil paper. hehe. tp tak ada research paper pun tunggang terbalik hidup memandang semua rushing sbb tak lama nak attach hospital pulak. member2 yang buat research dorg dah start dari 2nd year, so masuk final ni dah relax tinggal buat report je. so, lebih kurang jela dgn saya darjah kepenatan. cuma penat dia orgtime dulu2 zaman junior dulu heheh