Kontest Lirik Melayu LOVE YA

Hi people!
Another korean update.
Haha! kesian sape yang masuk blog ni bila tengok budak ni tak habis-habis nak update pasal Korea je kan? HAHAHA! Oke haritu I pernah translate satu lagu Super Junor-H Cooking, Cooking kan? Tu translate main-main je sebab I found out yang lirik tu memang sweet. Tu semua kesan dari tengok LIVE POWER MUSIC with Super Junior kat Animax haritu. 
Sekarang ni I cuba nak translate satu lagi lagu Korea ye dari SS501 yang bertajuk LOVE YA. Ini bukan saja-saja mau translate. I found out Hurul Aini buat satu kontest me-Melayu-kan lirik lagu LOVE YA. Kebetulan pulak memang dah addicted sangat dengan lagu ni, why don't I try kan? Kalau menang boleh dapat album diorang yang terbaru DESTINATION tu!! O_O"

Berminat jugak ke? Boleh pergi dekat sini. 

Lirik Bahasa Melayu Love Ya

Yeah, di sini kita bertemu sekali lagi,
Lihatlah siapa yang kembali, marilah,
semua ini adalah mengenai dirimu,
aku benar-benar bencikanmu namun aku juga mencintaimu,
apa yang harus ku lakukan?
Sekarang dengarkan

Pedih rasanya melihat dirimu,
Sukarnya bagi ku bernafas,
gengamlah tanganku sekarang ,
Dia tidak mencintaimu jadi mengapa?
Mengapa kau masih tidak mengerti?
Sayang, biarkan diri ini mencintaimu,
Ku mempertaruhkan segala-galanya bila ku berkata "kita akan menjadi pasangan yang sempurna"
Aku tidak peduli andainya dunia ini menentangku,
Tiada yang lain kuinginkan melainkan dirimu
Sayang, biarkan diri ini mencintaimu

Telah lama ku nantikan saat ini,
maafkanku kerana sesungguhnya aku terlalu berharap agar pedihnya cinta yang kau lemparkan ini akan berakhir
Lupakan dia, hapuskan dirinya dari fikiranmu,
Dia bukanlah yang terbaik untuk mu,
Sayang, mengapa kau tidak datang ke dalam dakapanku
Akan ku pastikan bahagia itu milikmu

Pedih rasanya melihat dirimu,
Sukarnya bagi ku bernafas,
gengamlah tanganku sekarang,
Dia tidak mencintaimu jadi mengapa?
Mengapa kau masih tidak mengerti?
Sayang, biarkan diri ini mencintaimu
Ku mempertaruhkan segala-galanya
bila ku berkata "kita akan menjadi pasangan yang sempurna"
Aku tidak peduli andainya dunia ini menentangku, 
Tiada yang lain kuinginkan, melainkan dirimu
Sayang, biarkan diri ini mencintaimu

Awalnya ku mahu kau bahagia berada disampingnya,
Aku percaya ku akan bahagia juga walaupun kau jauh dari sisiku
Tapi ku dapat lihat tangisanmu, ku lihat kau bersedih
Tidak tertahan rasa di hatiku, hati ini pedih, sakit
Tidak mampu ku menanggungn derita ini lagi
Kau harus kembali kepadaku
Inilah takdir kita

Pedih rasanya melihat dirimu,
Sukarnya untuk ku bernafas,
gengamlah tanganku sekarang
Dia tidak mencintai dirimu lagi jadi mengapa?
Mengapa kau masih tidak mengerti?
Sayang, biarkan diriku mencintaimu
Ku mempertaruhkan segala-galanya
Bila ku berkata "kita akan menjadi pasangan yang sempurna"
Andainya dunia ini menentangku, aku tidak peduli
Tiada yang lain kuinginkan, melainkan dirimu
Sayang, biarkan diriku mencintaimu
Mengapa kau tidak memahaminya?
Mengapa mesti dirinya yang menjadi pilihan?
Aku tidak sanggup melihat dirimu dilukai,
Lupakan cinta yang melukakan dirimu itu, Hentikannya tolong!
Akan ku lindungi dirimu dari derita cintanya
Melihat deraian air matamu yang sepi tidak bermakan di cermin
Hatikubenar-benar hancur
Akan ku seberang segala lautan
Percayalah diriku,
Pada syurga ku bersumpah
Cinta ini akan berkekalan!
Pedih rasanya melihat dirimu,
Sukarnya bagi ku bernafas,
gengamlah tanganku sekarang,
Dia tidak mencintaimu lagi jadi mengapa?
Mengapa kau masih tidak mengerti?
Sayang, biarkan diri ini mencintaimu
Ku mempertaruhkan segala-galanya bila ku berkata "kita akan menjadi pasangan yang sempurna"
Aku tidak peduli andainya dunia ini menentangku, 
Tiada yang lain kuinginkan, melainkan dirimu
Sayang, biarkan diri ini mencintaimu

Haha! Telah berusaha sedaya upaya mengalih bahasa lirik ni. Mungkin ada kesilapan kat sana-sini. Lirik ini diubah suai sedikit mengikut kesesuaian.

Cik Hurul Aini adakah saya berbakat jadi translator?
HAHAHAHA!



5 comments:

기희 said...

terpaku melihat jungmin.. oh vampire yang paling hot, kalah itu cullen..

Fay Nana (Cik Fana) said...

haha tau takpe!

hurulaini said...

thanks fay for joining...hehehe

nice3 ^___^

zither said...

wah vampire itu hot syhh.. >.<

UknoWana said...

wow! cayalah fay!