Be my prince. Kalau taknak takpe saya cari putera lain.

Woahh sejuk betul hari ni. Hujan dari pagi sampai ke petang. Memang sedap berguling-guling atas katil bermalas-malasan. Tambah-tambah pulak tengah cuti ni. Wahh heaven, heaven! Haish haishh apa nak jadi dengan budak ni. Stop it Fay! Jangan nak malas-malas. Badan dah gemuk, nanti bila balik KL konfem semua terkejut. Wahh ko dah makin chubby yerhh. -_-

Mau update blog malas, mau blogwalking malas, mau komen dekat entri-entri baru malas (rhyme). Once in a while, bloggers akan ada masalah ni. Sindrom writer's goblock. Not infectious, don't worry. :D

Have u guys watch Princess Hour? I think most of u did watch it. Drama ni pernah ditayangkan dekat 8tv dalam tahun 2008, i think. I can't remember. Drama yang buat saya rasa 'bunga-bunga'. :P One thing about Korean Drama, it makes u imagining stuff, hoping your Mr. Right will come and knelt, proposing u to marry him instance. It did affected me somehow and I do get carried away with this so called 'perfect-ending-love-story'. I'm a bit worried, tapi nasib baiklah masih boleh beza realiti dan drama. Haihh.. Last time memang sangat suke tengok drama-drama Korea ni, but since I enter Universiti dah kurang sikit sebab takde tv, takde bajet nak beli DVD, Assaimen yang banyak plus dengan wifi yang lembab and precious BB (BerukBen) yang selalu overlimit. Sheeshh.. Princess Hour sekarang ditayangkan balik dekat Animax, with dual language. Hehe..sangat kelakar drama ni dalam BM. :P

Princess Hour. 
Happy family! Wish mine will be like this in the future! :D

And did u guys watch Benci Bilang Cinta? An Indonesian drama that being aired in Astro Ria now?  Sangat popular sekarang ni. Based on status dekat FB dengan entri-entri dekat blog. Seriously, cerita nye almost exactly like Princess Hour!! Woahh! I'm not a fan of Indo drama, tapi kadang-kadang tergedik jugak nak tengok since adik memang suke tengok cerita ni. One thing yang buat saya tak suka Indo drama ni ialah episod nye yang melampau panjang dan story line nye yang meleret-leret. Bosan nak tengok. (to Indo fans no offence ya!) Well, I hope in the future they will produce a drama with better storyline. :') 

Eh? Agak-agak macam mana kalau Princess Hour di Malaysiakan? Haihh baik tak payah bayangkannn. :P


U-Know Yunho

The guy in the picture has been casted for musical Goong as the male lead,! Yay!! He will play the role  as Prince Shin yang sebelum ni dalam drama dilakonkan oleh Joo Ji Hoon Tapi sedihnya muzikal ni cuma dekat Korea je. Haihh tak dapat lah nak gi tengoknye. Based on U-Know Yunho punya dancing and singing capability no wonder lah dia ni dipilih. I'd actually really love to see him in a musical. Sebelum ni dia pernah berlakon dalam drama Heading To The Ground yang sekarang tengah ditayangkan jugak dekat 8TV. Heading To The ground is his acting debut drama. :) Pernah tengok few episode je, so susah nak buat review. Haihh. Sunao Ni Narenakute pun tak tengok lagi. Haihh. Banyak list drama nak tengok ni.


Surprisingly, he do look like Ju Ji-hoon. :P Coincidence agaknya. Pics taken from here.


Ini Joo Ji-hoon sekarang. Rambut dah botak ye. Dia kena pergi buat Khidmat Negara lepas kes dadah dia. Awat lah hang ni dah hensem, popular, kerjaya baik punya gi amik dadah. Haisshh. Moral dekat sini, toksah-toksah, tak payah, nehi-nehi, don't u ever thing nak AMBIL DADAH *capital letter bling-bling*. Rosakkan masa depan je. -_-


Ehemm...i really want to watch Sunao Ni Narenakute now. Who can lend me a copy? Even nicer send me a copy or the nicest one buy me an original copy. Pretty please.... -_-

Sunao Ni Narenakute a.k.a Hard To Say I Love You


9 comments:

v!vi@n said...

i likey too^^

aku junsu said...

hahah..yup minat sgt suju...princess hours best sangat..tapi lagi suka tgok hero dia berlakon cter lucifer..

emm,sunao ni narenakute ni mcm best je...hehe nak tgok jugak..sebab jaejoong ade^^

Fay Nana (Cik Fana) said...

vivian: u do? me too! :)

aku junsu: yeah sebab utama lah tu nak tengok sunao ni narenakute! :P

rossoneri said...

aaaaaaaaaaaaaaaa pengsan jap tengok yunho...ahhh cair jap...hahahahah,best ke heading to the ground tuh?kalau cite cengeng2 malas nak tgk...haish,kita tgk 'sunao' tu tension gile!!!!! urghhhh,rasa nak sepak2 lempang2 jaejoong tu okey,xkiralah dia cute ke cun ke...arghhhhhhhhhhhh..tp tengok gak sbb cite ueno juri smua best2...eheeeee..time mula2 drama ni keluar kita xkenal sgt dbsk nih...baru2 je kenal n suka mwahaha too late kannnn..xkisahlah

rammyd said...

gosh..
perihal korean drama lagi..
hehehe XD

Fay Nana (Cik Fana) said...

rossoneri: pengsan? nak I panggil kan yunho buat cpr x?? :P Tak tahu lah best ke x citer Heading to the ground tu, psl bole sepak and of course mesti ade love story punye tipikal lah drama korea kann. AND nape u nak lempang JAEJOONG!!! Aww takpe2 i ade tuk selamatkan die. teehee....

Better late than never ok. :P

rammyd: biaselah...i kan ultimate fangirl. :))

Kiheee said...

benci bilang cinta... ahhhh sakit hati tengok tao dak,, hero dia cannot go..

tanak tanak! heheh emo sebentar.. tadi tgk pon dah asyik berleter je.. kekeke

goong dah ditayangkan di malaysia kan? rasanya masa sy kat matrik dulu.. mememe

Fay Nana (Cik Fana) said...

kihee; yup2. hero die memang tak boleh pergi. urghh tu pen terpaksa tengok!!!

a'ah goong dah tayang kat malaysia dah. dah lame dah...huhu...

syufaa said...

ai xtgk cite bbc..wahh..dh ade singkatan tajuk dh cite ni..suka2 ai je..hahaha :P